PRAVI "ČOVEK OD GUME": Đoković pokazao za šta je sve sposoban

Autor:

Sport

08.07.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koleno je spremno i za najveće napore.

PRAVI "ČOVEK OD GUME": Đoković pokazao za šta je sve sposoban

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je u meču protiv Holgera Runea pokazao izuzetnu sposobnost da se izbori sa malim i velikim poteškoćama na terenu. Iako je imao problema sa stomakom i morao da napusti teren usred seta, on je uspeo da se vrati i nastavi borbu na veoma visokom nivou. Ovo je još jednom potvrdilo njegovu odličnu izdržljivost i fantastičnu fizičku spremnost.

Nakon što je osetio stomačne probleme, Đoković je morao da napusti teren kako bi na kratko otišao do toaleta, što je rezultiralo opomenom od strane sudije. Međutim, ovo nije ni najmanje uticalo na njegovu igru nakon povratka na teren, što jasno pokazuje njegovu mentalnu čvrstinu i odličnu sposobnost da se fokusira uprkos nepredviđenim okolnostima.



Iako je u jednom trenutku jako zanimljivo proklizao, Novak je demonstrirao svoju izuzetnu elastičnost i pokazao da je potpuno spreman za sve izazove na terenu. Nakon operacije kolena posle Rolan Garosa, postojale su spekulacije o njegovom oporavku, ali Novak je jasno pokazao i dokazao da je spreman za najveća opterećenja.

Novak Đoković je još jednom dokazao svoju izuzetnu fizičku i mentalnu snagu na terenu, te se sa nestrpljenjem očekuje njegovo dalje učešće u turniru.

Podsetimo, Đoković i Rune su se susreli nekoliko puta u prošlosti, sa promenljivim rezultatima. Prvi međusobni okršaj je bio na Ju Es openu 2021. godine, gde je Novak pobedio. Međutim, Rune je uspeo da ostvari dve vezane pobede nad Đokovićem na Masters turnirima u Parizu 2022. i Rimu 2023. godine. Ipak, srpski teniser je kasnije uspeo da preokrene situaciju i ostvari dve pobede nad Runeom, prvo u Parizu 2023. godine, a zatim i u Torinu na završnom turniru iste godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading