NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE BITI BEZBEDAN, KRIMINALCIMA JE ODZVONILO: Pretnje smrću, bes kladioničara i uvrede odlaze u prošlost

Autor:

Sport

05.07.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što su uradili trebalo bi da bude potpuno normalno u 21. veku.

NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE BITI BEZBEDAN, KRIMINALCIMA JE ODZVONILO: Pretnje smrću, bes kladioničara i uvrede odlaze u prošlost

Foto: Instagram.com/djokernole

Vimbldon prvi put uvodi praćenje društvenih mreža radi zaštite igrača. Ove godine grend slem prvi put uvodi praćenje društvenih mreža kako bi zaštitio igrače na Vimbldonu od sajber kriminalaca. Direktor turnira Džejmi Bejker izjavio je da se ova inicijativa sprovodi diskretno, bez javnog isticanja, ali da omogućava prikupljanje informacija o potencijalnom zlostavljanju koje ranije nisu imali.

Republika

Foto: Printscreen/TVPrva

Sajber kriminalac u akciji

Istakao je da je ovo slično inicijativi Francuskog teniskog saveza tokom Rolan Garosa prošle godine, kada su počeli da angažuju kompaniju koja pruža igračima softver zasnovan na veštačkoj inteligenciji radi blokiranja negativnih komentara. Bejker je istakao da veštačka inteligencija igra važnu ulogu u naporima Vimbldona u ovoj oblasti, ali da su i ljudi uključeni u praćenje sadržaja usmerenog ka takmičarima tokom dvonedeljnog grend slem turnira koji se završava 14. jula. Igrači, pa i naš Novak Đoković, mogu da se prijave za uslugu i odaberu da im se vrše detaljni pregledi onoga što se objavljuje na društvenim mrežama. Poruke mogu uključivati izražavanje besa od strane kladioničara, koji su izgubili novac na određenom meču, rasističke komentare pa čak i pretnje smrću.


Bejker je naglasio da ukoliko postoje bilo kakve zabrinutosti ili vredne informacije koje treba istaći, angažuje se direktno igrač kako bi se razmotrila situacija. Nakon razgovora sa igračem, turnir može da stupi u kontakt sa policijom, ukoliko se smatra neophodnim. Iako Bejker nije otkrio da li je do sada bilo potrebe za tim, naglasio je da bi, ukoliko bi došlo do bilo kakve vrste kriminalne aktivnosti, nadležni organi bi bili obavešteni. Sve u svemu, Vimbldon preduzima korake kako bi zaštitio igrače od potencijalnih pretnji na društvenim mrežama, pružajući im podršku i sigurnost tokom turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading