SVI BEŽE OD ĐOKOVIĆA: Novaku niko ne sme da stane na crtu na Vimbldonu

Autor:

Sport

05.07.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noletu otvorena vrata prema finalu i osmoj tituli u Londonu, odnosno 25. grend slemu.

SVI BEŽE OD ĐOKOVIĆA: Novaku niko ne sme da stane na crtu na Vimbldonu

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković odlično je krenuo u pohod na osmu titulu na Vimbldonu, a ukupno rekordan 25. grend slem. Nole je u drugom kolu savladao Britanca Džejkoba Fernlija sa 3:1 u setovima, dok je na startu turnira bio bolji od Čeha Vita Koprive sa 3:0. Srbinov naredni protivnik biće australjski teniser Aleksej Popirin, koji je izbacio projektovanog protivnika Tomasa Martina Ečeverija.

Upravo taj podatak je samo jedan delić slagalice u kojoj su se Đokoviću praktično otvodila vrata ka samom finalu Vimbldona budući da je ispao veliki broj favorita iz njegovog dela kostura. Prvi nosilac sa kojim je Novak mogao da se sretne ove godine u Londonu upravo je bio Ečeveri kao 30. kosturaš. Međutim, i naredni nosila, Karen Hačanov, koji je 25. kosturaš, takođe se sklonio Đokoviću sa puta porazom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sledeća žrtva: Aleksej Popirin

Tako će Novak, ako i on i Holger Rune stignu do osmine finala tek tada imati na papiru nešto ozbiljniji posao. Ali zato nema ništa od četvrtfinala sa Hubertom Hurkačem (sedmi nosilac), koji je je ispao od Francuza Filsa.  Sada je tu najozbiljija pretnja Aleks De Minor. Takođe, u Novakovoj polovini žreba bio je i Stefanos Cicipas ali je on ispao, pa bi u potencijalnom polufinalu mogao da ima problem jedino sa Aleksanderom Zverevim.

Koliko se Novaku očistio kostur najbolje svedoči trenutna slika druge polovine žreba. Tamo su ostali i dalje najjači teniseri Janik Siner i Karlos Alkaraz, ali i Danil Medvedev, Grigor Dimitrov, Frensis Tijafo i Tomi Pol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading