SJAJAN DAN ZA SRBE NA VIMBLDONU! Stigla još jedna LEPA VEST!

Autor:

Sport

25.06.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni žreb je sve bliži za Hamada Međedovića.

SJAJAN DAN ZA SRBE NA VIMBLDONU! Stigla još jedna LEPA VEST!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Hamad Međedović

Srpski teniser Hamad Međedović ostvario je fenomenalan uspeh plasiravši se u drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb Vimbldona.

Momak iz Novog Pazara je u prvom kolu kvalifikacija savladao Danijela Rinkona iz Španije rezultatom 2:0 (po setovima 7:5, 6:3), pokazavši da se nalazi u odličnoj formi.

Trenutno 127. igrač ATP liste je rutinskom igrom u dva seta eliminisao 54 pozicije slabije rangiranog Španca. Naredni meč koji očekuje Hamada Međedovića na kvalifikacijama za Vimbldon biće protiv Kazahtanca Bejbita Žukajeva.

Žukajev koji ima 23 godine, nalazi se na 208. mestu najboljih tenisera sveta, ali mu mnogi predviđaju lepu budućnost.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Hamad Međedović

Važno je napomenuti da se Međedović i Žukajev već jednom susreli na terenu, bilo je to 2022. godine u Nur Sultanu, kada je Bejbit slavio pred svojim navijačima u polufinalu Nur Sultana rezultatom 2:0, posle dva taj-brejka (7:6, 7:6).

Sledeći duel biće prilika za srpskog tenisera da se revanšira slabije rangiranom protivniku i potvrdi sjajnu formu u kojoj se nalazi još od Rolan Garosa.

Oba tenisera će u predstojećem susretu imati priliku da se bore za napredak na ATP listi i pokažu svoju sposobnost da se nose sa jakom konkurencijom.

Podsetimo, pre Hamada, i srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u narednu kvalifikacionu rundu, eliminisavši Italijanku Lukresiju Stefanini i tako se, poput Međedovića, približila glavnom žrebu Vimbldona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading