BRAVO: Aleksandra Krunić srušila petu teniserku sveta!

Autor:

Sport

13.06.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda karijere.

BRAVO: Aleksandra Krunić srušila petu teniserku sveta!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska teniserka Aleksandra Krunić iznenadila je teniski svet plasmanom u četvrtfinale turnira u Hertogenbošu nakon pobede nad Amerikankom Džesikom Pegulom, koja je bila prva nositeljka. Krunićeva, trenutno 400. na WTA listi, uspela je da savlada petu teniserku sveta rezultatom 2:1 (7:6 (7:3), 6:7 (3:7), 4:6) u meču koji je trajao dva sata i 47 minuta.

U prvom setu obe teniserke su pružile izuzetno jak otpor, praveći po jedan brejk, što je dovelo do odlučujućeg taj-brejka u kom je Krunićeva bila uspešnija. Drugi set doneo je još veću dramu, sa brejkom Pegule koja je imala priliku da servira za set, ali je Krunićeva uspela da se vrati i odvede meč u novi taj-brejk. Amerikanka je ovoga puta bila uspešnija, izjednačivši rezultat i uvodeći meč u odlučujući set. U trećem setu Krunićeva je uspela da ostvari brejk i time osvoji set, ostvarivši tako jednu od najvećih pobeda u ovoj godini.

Nakon velike pobede, Krunićeva se sada sprema za naredni izazov - četvrtfinalni meč protiv Dalme Galfi. Mađarica je takođe iznenadila teniski svet eliminacijom Veronike Kudermetove rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 7:5). Očekuje se da će meč između Krunićeve i Galfi biti još jedna uzbudljiva borba na travi.

Pomenuti turnir se održava u holandskom gradu Hertogenbošu na travi, a ukupni nagradni fond iznosi 232.244 evra. Ovo takmičenje privlači pažnju ljubitelja tenisa širom sveta, a Krunićeva svojom fantastičnom igrom definitivno je privukla pažnju na sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading