U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU: Sećanje na poslednji duel Srbije na evropskoj smotri! Kobni meč protiv Holandije! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.06.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljiv poraz od Holanđana koji boli i dan danas.

U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU: Sećanje na poslednji duel Srbije na evropskoj smotri! Kobni meč protiv Holandije! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Pred nama je novo 17. po redu Evropsko prvenstvo koje sa velikim nestrpljenjem svi iščekujemo. Ovo takmičenje održaće se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a prva utakmice je između Pancera i Škotske, 14. juna od 21.00 čas na Alijan Areni u Minhenu.

Posle dugog iščekivanja, reprezentacija Srbije konačno se plasirala na Evropsko prvenstvo, čime je izazvala veliko oduševljenje navijača širom zemlje. Nakon 24 godine, "orlovi" će ponovo zaigrati na ovom prestižnom takmičenju, a njihov put na prvenstvu biće izuzetno izazovan, budući da će se takmičiti u Grupi C protiv selekcija Engleske, Danske i Slovenije.

Prva prepreka koja čeka ekipu Dragana Stojkovića biće selekcija Engleske, a meč između ove dve ekipe zakazan je za 16. jun na Ventlis areni u Gelzenkirhenu od 21 čas. Očekuje se da će ovaj susret biti izuzetno uzbudljiv i da će navijači imati priliku da vide veliku borbu na terenu. Piksi je bio deo tog poslednjeg učešća na Evropskom prvenstvu kada smo nastupali pod imenom Jugolsavija. Ekipu je predvodio kao kapiten, a sada kao selektor.

Veliki broj navijača se i ne seća tog poslednjeg učešća na Evroopskog smotri u Holandiji i Belgiji 2000. godine, a oni koji su bili dovoljno stari da gledaju, ne pamte po dobrom taj poslednji duel. Naime, naša selekcija je prošla grupnu fazu i igrala četvrtfinala protiv Holandije i obrukali se za sve pare, pošto su poraženi ubedljivim rezultatom 6:1.

Holandija je pokazala svoju dominaciju nad sastavom Vujadina Boškova. Rezultat od 6:1 (2:0) bio je samo odraz sjajne igre holandskog tima, a glavni protagonista večeri bio je Patrik Klajvert. Holandski napadač je postigao čak tri gola, a četvrti je došao kao rezultat autogola Dejana Govedarice.

Uz to, Mark Overmars je takođe učestvovao u pobedi Holandije sa dva postignuta gola u završnici utakmice. Iako je noć bila obeležena poniženjem, Savo Milošević je uspeo da pruži tračak nade svojim utešnim golom u drugom minutu nadoknade.

Na toj utakmici Jugoslaviju su predstavljale velike fudbalske zvezde poput Mihajlovića, Stojkovića, Jugovića, Mijatovića, Kovačevića ili Stankovića, ali još jednom se tada pokazalo da nije dovoljno imati samo dobre pojedince, nego je za uspehe neophodan tim, što tada, ali i u mnogim generacijama pre i posle - mi jednostavno nismo imali.

Grupnu fazu smo prošli kao drugi u grupi iza Španije od koje smo nesrećno izgubili sa 4:3 i pored vođstva od 3:2 u 90. minutu. Izabranici tadašnjeg selektora Vujadina Boškova su pobedili Norvešku sa 1:0 i remizirali sa Slovenijom 3:3 i to je bilo dovoljno da se sa 4 boda ode u narednu fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading