NAVIJAČI U EKSTRAZI: Poznato je kada se ĐOKOVIĆ VRAĆA NA TEREN! Imaće GENERALKU ZA OLIMPIJSKE IGRE?!

Autor:

Sport

07.06.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže i Nadal?

NAVIJAČI U EKSTRAZI: Poznato je kada se ĐOKOVIĆ VRAĆA NA TEREN! Imaće GENERALKU ZA OLIMPIJSKE IGRE?!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković i Rafael Nadal su gotovo sigurni da neće učestvovati na Vimbldonu, jednom od najprestižnijih teniskih turnira. Razlog za to leži u njihovim zdravstvenim problemima, kao i u planovima za naredne događaje. Đoković se nedavno operisao i stručnjaci se slažu da bi bilo veoma rizično da se takmiči na Vimbldonu, dok je Nadal, iako nije imao operaciju, takođe suočen sa zdravstvenim izazovima koji bi mu otežali učešće na turniru.

S obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, pažnja se sada usmerava ka budućim teniskim događajima, posebno na Olimpijske igre koje su za sedam nedelja. Očekuje se da će se obojica tenisera vratiti na teren pre Olimpijskih igara, a logično je očekivati njihovo učešće barem na jednom turniru na šljaci kako bi se što bolje pripremili.

Nakon Vimbldona, tenis se vraća na najsporiju podlogu, a održavaju se tri turnira. Međutim, jedan od njih se izdvaja kao očigledan izbor - serija 500 u Hamburgu. Ovaj turnir nudi dvostruko više poena od preostala dva, ali njegova najveća prednost je krov koji omogućava kvalitetnije takmičenje, bez gubljenja vremena i napornog rasporeda koji je uticao na povredu Novaka Đokovića.

Organizatori ovih turnira će sigurno poželeti da privuku ova dva velika asa, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, pa će biti prava licitacija za njihov dolazak. Velike svote evra će biti ponuđene kako bi se privukli ovi teniski velikani.

Iako Đoković i Nadal imaju dovoljno para da ne moraju da biraju turnire na osnovu finansijskih ponuda, postoji jak kontraargument. Njihovi prihodi ne idu samo njima, već i njihovom timu, kao što su treneri i fizioterapeuti, pa bi njihovo učešće na određenom turniru moglo da utiče na prihode njihovih saradnika.

Uz sve ovo, postoji i šansa da se Đoković i Nadal pojave na turnirima u Umagu ili Kicbilu, ali bi tada možda rizikovali učešće na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, što će zavisiti od njihove procene forme pred borbe za medalje.

Ukupno, postoje mnogi izazovi pred ova dva teniska velikana, ali se očekuje da će se uskoro vratiti na teren i pripremiti za naredne velike događaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading