ŠPANSKI TENISER DIGAO GLAS PROTIV NADALA! Žestoka prozivka pred IGRE U PARIZU: VELIKA NEPRAVDA! Rafi se ovo NEĆE DOPASTI!

Autor:

Sport

06.06.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mislim da zaslužujem da idem na Olimpijske igre ove godine", kaže Martinez.

ŠPANSKI TENISER DIGAO GLAS PROTIV NADALA! Žestoka prozivka pred IGRE U PARIZU: VELIKA NEPRAVDA! Rafi se ovo NEĆE DOPASTI!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal, iako se trenutno nalazi na 262. mestu ATP liste, ima tu privilegiju da nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu zahvaljujući "zaštićenom rangu". Ova odluka je izazvala kontroverze u teniskom svetu, posebno kod španskog igrača Pedra Martineza, koji će propustiti Olimpijadu upravo zbog Nadalovog privilegovanog statusa.

Pedro Martinez se trenutno nalazi na 48. mestu na ATP listi, tačno na granici, ali projektovani ranking Nadala stavlja odmah iza Karlosa Alkaraza i Alehandra Davidoviča Fokine. 

- U ovom slučaju, projektovani ranking je nepravda, jer od nas nije propustio Olimpijske igre zbog povrede, bez obzira na to što se radi o Rafi, koga bismo svi hteli da vidimo u Parizu, čak i ja kao fan. Ne vidim to kao nešto pravedno. Kao... Ako se sada povredim, za četiri godine iskoristim zaštićeni ranking na igrama u Los Anđelesu - kaže Martinez, koji nastavlja.

- Mislim da zaslužujem da idem na Olimpijske igre ove godine, a da ne odem zbog ovakve situacije, mislim da nije fer. Ali, ne mogu da kontrolišem to i to je to.

Nadal pokušava da se vrati u formu u kojoj je nekad bio, ali je svima jasno da se to neće desiti tako lako. Na Rolan Garosu je poražen u prvom kolu od Aleksandra Zvereva. Rafa je jedan od najboljih tenisera u istoriji sa 20 osvojenih grend slem titula, a u više navrata je signalizirao da mu se uskoro bliži kraj profesionalne karijere. Možda baš posle Olimpijskih igara u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading