VELIKA ŠTETA! Srbija ostala bez dva IMENA na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

20.05.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje su završile već u kvalifikacijama.

VELIKA ŠTETA! Srbija ostala bez dva IMENA na Rolan Garosu!

Foto: Starsport

Šljaka na Rolan Garosu

Srpska teniserka Dejana Radanović završila je učešće na kvalifikacijama za Rolan Garos porazom od turske teniserke Zejnep Sonmez rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 6:2).

Sonmez, koja se nalazi na 157. mestu WTA liste, uspela je da savlada Radanovićevu, koja je trenutno 236. teniserka sveta.

Meč je trajao jedan sat i 20 minuta, a Sonmez će se u drugom kolu kvalifikacija sastati sa Beloruskinjom Aliksandrom Sasnovič.

Pored Dejane Radanović, iz kvalifikacija za drugi Grend slem u sezoni, eliminisana je još jedna srpska predstavnica, Natalija Stevanović.

Republika

Foto: printscreen/Instagram

Dejana Radanović

Da stari budu gore, Natalija je bila još slabija protiv Argentinke Julije Rijere, kojoj nije trebalo ni sat vremena da slavi protiv Stevanović.

Ona je za manje od sat ispala od Argentinke, koja je prvi set dobila za 19 minuta sa 6:0, a onda je nešto duže igrala drugi, koji je dobila sa 6:2.

Jedina srpska teniserka u kvalifikcaijama je ostala Olga Danilović, koja će svoj meč imati sutra, protiv Anke Aleksije Todoni iz Rumunije.

Titulu u ženskoj konkurenciji na Rolan Garosu brani Iga Švjontek iz Poljske. Trenutno prva teniserka sveta je u prošlogodišnjem finalu, posle tri seta, bila bolja od Čehinje Barbore Krejičkove rezultatom 2:1 (po setovima 6:2, 5:7, 6:4).

Pehar u muškom singlu brani najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je savladao Norvežanina Kaspera Rusa s 3:0 (7:6 (7:1), 6:3, 7:5).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading