ĆAO, NEMA VIŠE: Kraj karijere je blizu - ovogodišnji Rolan Garos će za njega biti i poslednji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.05.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I sam je svestan da je došlo vreme da se povuče u zasluženu penziju.

ĆAO, NEMA VIŠE: Kraj karijere je blizu - ovogodišnji Rolan Garos će za njega biti i poslednji!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Rafael Nadal je najavio da će ovo najverovatnije biti njegovo poslednje učešće na Rolan Garosu, gde je rekorder sa 14 osvojenih titula. Iako mu forma nije na nivou na kom je nekad bila, tridesetpetogodišnji Španac ističe da oseća da mu se igra polako vraća, uprkos tome što je ove godine odigrao samo devet mečeva zbog povrede kuka koja ga je mučila tokom većeg dela 2023. godine.

Nadal je istakao da je trenutno u dobroj formi, uprkos tome što rezultati nisu onakvi kakve je navikao svet tenisa da vidi. Ipak, posle tri uzastopne pobede na Madrid Open-u prošle nedelje, Nadal ističe da je srećan što je uopšte u mogućnosti da igra na turnirima poput Barselone, Madrida i Rima.

- Svi mečevi su teški za mene danas i teški i nepredvidivi, ali prihvatam tu ulogu. Prihvatam taj izazov. Radujem se načinu na koji ću moći da igram ako nastavim da radim na pravi način i ako mi telo dozvoli - istakao je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Svestan je da je kraj karijere blizu - Rafael Nadal

 

Rimski turnir je poslednja velika priprema za Nadala pred početak Rolan Garosa 26. maja. Nadal je istakao da mu je trenutno fokus na Rimu i da ne razmišlja dalje od toga. Njegov sledeći meč na turniru je zakazan za četvrtak protiv belgijskog kvalifikanta Zizou Bergsa, koji se trenutno nalazi na 108. mestu ATP liste.

Nadal je osvojio turnir u Rimu rekordnih 10 puta, a ističe da su mu najdraža sećanja na prve dve titule osvojene u epskim pet setova protiv Guillermo Corie i Rogera Federera 2005. i 2006. godine:

- Najvažniji trenuci tenisa su se dešavali tokom mečeva od pet setova jer to čini mečeve emocionalnijim, dramatičnijim, ljudi se više uključuju - istakao je Nadal.

Iako se bliži kraju svoje karijere, Nadal nastavlja da se bori i da se takmiči na najvišem nivou, a njegova posvećenost i ljubav prema tenisu oduvek su bili nešto što je privlačilo pažnju javnosti. Svi fanovi tenisa će sa nestrpljenjem iščekivati da vide kako će se Nadal snaći na Rolan Garosu, gde je stvorio neke od najvećih teniskih trenutaka u istoriji ovog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading