GOTOVO: Grend slem šampion odlazi u penziju!

Autor:

Sport

10.05.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Mogu da potvrdim da će ova sezona biti moja poslednja u karijeri'' - jasan je Dominik Tim.

GOTOVO: Grend slem šampion odlazi u penziju!

Foto: www.profimedia.rs

Austrijski teniser, Dominik Tim je nedavno objavio da će završiti svoju profesionalnu karijeru na kraju ove sezone. Ova vest je izazvala iznenađenje u svetu tenisa, s obzirom da je Tim osvojio US Open 2020. godine, ali i da će takmičenje u Beču biti mesto gde će najverovatnije okončati svoju karijeru, približava.

Foto: www.profimedia.rs

 

Tim je naveo zdravstvene razloge kao glavni faktor koji utiče na ovu odluku. Posebno je istakao probleme sa zglobom koji su ga sprečavali da pruži svoj maksimum na terenu. Takođe, naglasio je da postoji i unutrašnji motivacioni faktor koji ga je naveo na donošenje ove teške odluke.

- Mogu da potvrdim da će ova sezona biti moja poslednja u karijeri. Ima razloga iza toga, pre svega moj zglob koji nije onakav kakav bi trebalo da bude i kakav sam želeo, drugi razlog je moj unutrašnji razlog. Mislio sam o ovome dugo, veoma pažljivo. Razmišljao sam o celom putu koje je bilo neverovatno. Bio sam uspešan i osvajao trofeje - istakao je Tim.

Nakon osvajanja US Opena, Tim je počeo da se bori sa motivacijom i psihičkim izazovima, što je dodatno otežalo njegov povratak na vrhunski nivo. Povrede, pre svega problemi sa ručnim zglobom, dodatno su komplikovale situaciju, te je Tim poslednjih godina zauzeo tek 117. mesto na ATP listi.

Tim je tokom svoje karijere ostvario značajne uspehe, a osvajanje US Opena 2020. godine svakako je bio vrhunac. Njegova borba i upornost na terenu ostavili su dubok trag u svetu tenisa, a njegovi navijači će zauvek pamtiti njegove velike pobede i sportski duh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading