NEPRIKOSNOVENI NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovi neverovatni podaci ostavljaju bez daha!

Autor:

Sport

18.04.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as pomera granice.

NEPRIKOSNOVENI NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovi neverovatni podaci ostavljaju bez daha!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković i dalje nastavlja da ruši rekorde i ostavlja konkurenciju u zapanjenosti svojim neverovatnim uspesima. Sa impresivnim procentima pobeda na svakom grend slem turniru, svakoj podlozi, Mastersu i velikom turniru, Đoković se ističe kao jedinstvena figura u istoriji tenisa.

Ove sezone, Đoković je već nastupio na tri turnira - Australijan openu, Indijan Velsu i Monte Karlu. Njegova pojava na terenu uvek privlači pažnju, jer se radi o igraču čiji su potezi i rezultati već postali deo sportske legende. Naime, Srbin je jedini u istoriji tenisa koji ima: 85%+ pobeda na svakom grend slem turniru, 80%+ trijumfa na svakoj podlozi, 70%+ pobeda na svakom Mastersu i 70%+ pobeda na svakom velikom turniru. 

Uz sve to Nole ima najviše osvojenih grend-slem titula (24). Takođe, 421 nedelju je prvi na ATP liste, što je zaista impresivno. Mnogi ga osporavaju, ali činjenica je da je Đoković najbolji teniser u istoriji ovog sporta, ali i jedan od najboljih sportista ikada, jer njegovi rezultati govore sami po sebu.

Novak je na turniru u Monte Karlu stigao do polufinala gde je ispao od Kaspera Ruda koji je u finalu porežn od Stefanosa Cicipasa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading