BRAZIL NIJE SAMO ZEMLJA KAFE I FUDBALA: "Karioke" preuzimaju teniski primat - Hadad Maja staje na crtu najboljoj na planeti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.04.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija iznenađenja je nastavljena.

BRAZIL NIJE SAMO ZEMLJA KAFE I FUDBALA: "Karioke" preuzimaju teniski primat - Hadad Maja staje na crtu najboljoj na planeti!

Foto: Tanjug/AP

Masters u Madridu polako ulazi u samu završnicu, ali ono što se već sada može istaći, jesu sjajna ostvarenja teniserski i tenisera iz Brazila.

Kvalifikant Tijago Monteiro je u prve dve takmičarske runde, iako zauzima 118. poziciju na ATP listi, eliminisao prvo našeg Dušana Lajovića, da bi u prethodnoj rundi priredio prvorazrednu senzaciju savladavši Stefanosa Cicipasa, a u borbi za osminu finala sastaće se sa češkim teniserom Jiržijem Lehačkom.

Da brazilski tenis krupnim koracima kreće ka samom vrhu, dokaz je i Beatriz Hadad Maja koja je u četvrtfinalu eliminisala petog nosioca, Grkinju Mariju Sakari nakon samo dva odigrana seta 2:0 (6:4, 6:4).

Ostvareni rezultat predstavlja iznenađenje s obzirom na to da je Sakari bila favorit pre meča, a prethodno je izgubila samo devet gemova u prva dva kola.

Foto: Tanjug/AP

Grkinji nije prijao boravak u španskoj prestonici

 

Hadad Maja je započela meč bolje, brzo stigavši do rezultata 5:2 u prvom setu. Sakari je uspela da se vrati, ali Brazilka je ipak sačuvala servis i osvojila set. Slična slika viđena je i u drugom setu, gde je Hadad Maja povela sa 5:2, a Sakari uspela da vrati jedan brejk, ali nije uspela da preokrene rezultat u svoju korist. Nakon jednog sata i 50 minuta, Brazilka je konačno trijumfovala.

Nakon ovog trijumfa, dvadesetsedmogodišnja teniserka iz Sao Paula će se u četvrtfinalu turnira u španskoj prestonici sastati sa svetskim "borjem jedan", Poljakinjom Igom Švjontek koja je u osmini finala "počistila sa terena" domaću teniserku Saaru Tormo rezultatom 6:1, 6:0.

Oćigledno brazilski tenis napreduje iz dana u dan i uskoro se o ovoj južnoameričkoj državi neće govoriti kao zemlji kafe i fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading