NIJE TO VIŠE TAJ NADAL! Španca sa turnira u Barseloni brzo IZBACIO teniser kog je Đoković pre PET dana POBEDIO!

Autor:

Sport

17.04.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki pad u drugom setu.

NIJE TO VIŠE TAJ NADAL! Španca sa turnira u Barseloni brzo IZBACIO teniser kog je Đoković pre PET dana POBEDIO!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon nešto manje od dva sata igre, mladi australijski teniser Aleks De Minor uspeo je da pobedi španskog velikana Rafaela Nadala na turniru u Barseloni. Ovo je bio prvi Nadalov meč na šljaci posle godinu dana, ali na njegovu veliku žalost, završio se porazom od De Minora rezultatom 7:5, 6:1. Inače, popularni "demon" je uspeo da nadmaši Nadala u njihovom drugom uzastopnom duelu, dok je na prethodna tri bivao poražen u međusobnim susretima.
 

Nadal nije bio ni blizu svog uobičajenog nivoa igre, naročito kada je reč o mečevima na šljaci. Propustio je turnir u Monte Karlu zbog povrede, a i za Barselonu je bio upitan. Očigledno je da u ovakvom stanju nije mogao da pruži svoj maksimum na zemljanoj podlozi. Na samom startu meča, već u prvom gemu je izgubio servis, a ni u narednom nije uspeo da zadrži prednost. Iako je uspeo da se vrati i izjednači na 3:3, a kasnije i na 5:5, De Minor je uspeo da zadrži smirenost i osvoji prvi set.


Sada, De Minor ide ka sledećem meču na turniru, gde će se suočiti sa boljim iz duela Danijel Altmajer - Artur Fils. Ukoliko pobedi, mogao bi da se suprotstavi srpskom teniseru Dušanu Lajoviću u četvrtfinalu, pod uslovom da Lajović prethodno eliminiše Alehandra Davidoviča Fokinu.

Videćemo hoće li Rafa na nekom od narednih turnira uspeti da prikaže delić one nekadašnje forme, ili je definitivno to to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading