NESVAKIDAŠNJI GOVOR ĐOKOVIĆA: Novak otkrio ko mu je sportski heroj! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.04.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika čast za Noleta.

NESVAKIDAŠNJI GOVOR ĐOKOVIĆA: Novak otkrio ko mu je sportski heroj! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković ponovo je zasijao na sportskom nebu osvojivši petu Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta. Ova prestižna nagrada biće mu uručena na večerašnjoj gala svečanosti u Madridu, gde će se okupiti svetske sportske zvezde.

Đoković je izrazio svoje oduševljenje i nerealnost trenutka kada je primio nagradu od svog sportskog idola i velikog prijatelja, Toma Brejdija. On je istakao da je oduševljen prisustvom neverovatnih sportista koji su bili u prostoriji i koji su ostavili veliki uticaj na svet sporta tokom 2023. godine

- Hvala mnogo. Dobro veče svima. Deluje tako nerealno da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam i u životu, ne samo u sportu. Velika mi je čast. U poslednjih sat i po vremena gledam neverovatne sportiste koji su ovde u proostoriji i svi su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini. Svi inspirišete sve ljude na svetu, vašim skokom, pasom, košem… Svima čestitam na svim nominacijama i nagradama - naveo je Nole.

Novak je pohvalio Laureus kao organizaciju i istakao da se oseća počastvovanim što je imao priliku da primi ovu nagradu već 2012. godine.

- Laures je specijalna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. primim nagradu. Osnivač Glorious Sports Akademije i Nelson Mendela, koji je bio prvi predsdavajući, a koji je rekao da sport ima snagu da promeni svet… Imamo priliku da vidimo da deca imaju priliku da biraju sport, a ne ulicu, sport kroz koji mogu da razviju neka krucijalna znanja i krenu u pravom smeru. Hvala Akademiji koja u ovih 25 godina pokušava da unapredi živote skorko 7 miliona dece. Biti deo nečega što zaista ujedinjuje svet je fantastično i pokazauje pravi put, bez obzira odakle dolazite, koji jezik govrite, koje ste boje kože…Sport nas sve ujedinjuje, ima moć da nas inspiriše i ima snagu da ujedini ljude - jasan je prvi reket sveta.

Srpski as se dotakao i ostalih tenisera.

- Ovde ima zaista sjajnih tenisera, tu su Rafa, Karlsos, Martina… Boris. Mi jesmo pojedinačni sport, ali mi svaki uspeh dugujemo našim porodicama. Hteo bih da pošaljem i veliki zagrljaj mom timu, Oni su bili zaista velika osnova mog uspeha u sezoni kada sam postigao velike rezultateu karijeri - poručio je Đoković.

Među konkurentima za ovu nagradu bili su i drugi vrhunski sportisti poput Monda Duplantisa, Noa Lajlsa, Maks Ferstapena, Erlinga Halanda i prošlogodišnjeg osvajača, Lionela Mesija.

Novak Đoković je još jednom potvrdio svoj status kao jedan od najvećih sportista današnjice osvajanjem pete Laureus nagrade, čime je nastavio da piše istoriju tenisa i svetskog sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading