NOVAČE, UMREĆU TI: Otkriveni do sada nepoznati detalji iz ĐOKOVIĆEVOG PRITVORA I PROGONA U AUSTRALIJI

Autor:

Sport

20.04.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac do detalja opisao Noletove dane u Melburnu 2022. pre deportacije i naveo u kakvim je uslovima naš as živeo.

NOVAČE, UMREĆU TI: Otkriveni do sada nepoznati detalji iz ĐOKOVIĆEVOG PRITVORA I PROGONA U AUSTRALIJI

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković osvojio je deset titula na Australijan openu, najbolji je teniser sveta, ali to nije sprečilo Australijance da se prema njemu ponesu kao prema najvećem zlikovcu. Nole je prošao golgotu januara 2022. kada je kročio iz aviona na tlo Melburna jer je pritvoren zajedno sa migrantima jer nije bio vakcinisan protiv korone. Bio je Srbin danima u hotelu sa migrantima, a u jednom kratkom periodu, dok su Australijanci većali šta će sa njim, trenirao je na "Rod Lejver Areni".

Tada je malo ko želeo da sparinguje sa Novakom, ali našao mu se Argentinac Federiko Korija. Sada, više od dve godine kasnije, on je otkrio nepoznate detalje kroz šta je Đoković prolazio i svi ljudi koji su bili oko njega.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Niko nije hteo da trenira sa njim: Novak Đoković

- Bio je pod velikim stresom, prolazio je kroz jako loš period, ali veoma se radovao tome da će ga pustiti da igra. Znamo kako se to završilo. U tim trenucima su mu mnogi igrači okrenuli leđa ili se nisu saglasili sa time kako je postupio. Nije to bi baš najbolji trenutak ni za mene ni za njega. Morao sam da mu kažem da prestane da me tera da trčim. On je bio  odmoran jer je bio zatvoren, rekao sam mu da ću u suprotnom umreti - počeo je Korija razgovor za Klje tenis.

On je otkrio kako se uopšte našao tu da bude uz Novaka kada niko drugi nije hteo.

Foto: Facebook/Printscreen

Protesti ispred hotela u kojem je bio Novak

- Čini mi se da je Gringo (Andre Šneiter), moj trener, poslao poruku njegovom timu da bismo želeli da treniramo. Tako se inače organizuju treninzi. Naravno, igrači iz samog vrha sve to organizuju znatno ranije, ali u ovoj situaciji razmišljalo se samo o sledećem danu. Nisam sumnjao ni najmanje u to. Nole se smejao da ja imam sobu s malim balkonom, a on ne. Njegovi prozori su bili zabravljeni i morao je stalno da ima uključenu klimu - naveo je Argentinac još jedan nepoznat detalj iz Melburna 2022.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading