OZBILJNA PRETNJA AUSTRALIJAN OPENU! Šta će Novak reći na OVO?

Autor:

Sport

30.01.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne vesti stižu sa "Bliskog Istoka".

OZBILJNA PRETNJA AUSTRALIJAN OPENU! Šta će Novak reći na OVO?

Foto: www.profimedia.rs

Teniski svet iznenađen je informacijom iz Saudijske Arabije, koja bi mogla da organizuje turnir čiji termin bi se poklopio sa Australijan openom i zbog toga "podelila" vodeće tenisere.

Takva informacija je zabrinula sve u Australiji, a na ovu temu se oglasio direktor prvog grend slema u godini Kreg Tili.

- Nikada to nećemo uzeti zdravo za gotovo. Dozvolite mi da kažem zašto je to pretnja: zato što svako sutra može da odluči da ima turnir s nagradnim fondom od 100 miliona dolara, dovešće 32 igrača i svakome od njih će dati po dva miliona. To je pretnja - rekao je Tili i dodao:

Republika

Foto: Profimedia

Kreg Tili, direktor Australijan opena

- Oni to mogu i ništa ih ne sprečava da to naprave. Kad je premijer rekao da je Australijan open ugrožen, pod tim nije toliko mislio da bi ga vremenski trebalo pomeriti koliko da se u isto vreme odigrava nešto ovako. Zato moramo da uložimo dodatno u rast, infrastrukturu, moramo da nastavimo da se razvijamo. Imamo veoma agresivnu strategiju rasta - istakao je Kreg Tili.

Ostaje da se vidi kako bi ovakva odluka uticala na Novaka Đokovića, rekorderu po broju titula u Melburnu (10) i ovogodišnjeg polufinalistu, koga je na putu ka 11. peharu zaustavio Janik Siner, pošto bi podelila vodeće tenisere sveta oko učešća na oba turnira.

Podsetimo, Italijan je u finalu spektakularnim preokretom pobedio Danila Medvedeva iz Rusije 3:2 (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3) i osvojio prvi Grend slem u karijeri, ali je ostao na četvrtoj poziciji ATP liste.

Ispred njega su suvereni vladar Nole, Španac Karlos Alkaraz i poraženi finalista Rus Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading