NIŠTA OD TITULE NA ROLAN GAROSU? Srbija u SUZAMA - Đoković u velikom PROBLEMU!

Autor:

Sport

10.06.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava nacija je na iglama zbog Novaka.

NIŠTA OD TITULE NA ROLAN GAROSU? Srbija u SUZAMA - Đoković u velikom PROBLEMU!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da izbori plasman u veliko finale Rolan Garosa, gde će se u nedelju, od 14 časova i 30 minuta, sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Naš as je preživeo najteži ispit na turniru, pošto je u polufinalu slomio otpor Karlosa Alkarasa, čime je sebi omogućio da u slučaju pobede nad Rudom stigne do prvog mesta na ATP listi, čime bi pobeda u sutrašnjem finalu dodatno dobila na značaju.

Ipak, jasno je da je prvo mesto trenutno manje bitno za Novaka, dok je mnogo značajnija informacija da će Đoković, ako savlada četvrtog tenisera sveta, osvojiti 23. gren slem titulu, čime će se osamiti na prvom mestu večne liste po tom parametru.

Iako je najteži zadatak na turniru preskočen, ipak treba sutrašnjem finalu pristupiti sa dozom rezerve, jer je Nole u prošlosti vrlo često znao da izgubi izuzetno bitne duele u svojoj karijeri, a mi predstavljamo samo neke od njih.

Danil Medvedev - finale US opena, 2021. godina

Igrao je Đoković za istoriju, mogao je da postane prvi teniser koji je u godini osvojio sva četiri grend slema, a kao poslednja prepreka na tom putu je stajao Danil Medvedev.

Odigrao je Rus meč života, Nole je popustio pod pritiskom, verovatno mu nije ni odgovarala činjenica da je prvi put publika u Njujorku bila na njegovoj strani, pa je u 28. grend slem mečz te sezone propustio priliku da uđe u anale i po tom parametru, pošto je Medvedev rešio taj meč u svoju korist, rezultatom 3:0.

Porazi od Stena Vavrinke

Švajcarac je verovatno jedan od najtežih Novakovih rivala u istoriji, a naš teniser će posebno pamtiti dva poraza od njega.

Prvi se desio 2015. godine, u finalu Rolan Garosa. Imao je Nole šansu da prvi put u životu podigne pehar u Parizu, sve je bilo spremno za slavlje, osvojio je i prvi set u finalu protiv Stena, ali je usledio kolaps. Vavrinka se vratio, naredna tri seta je vratio u svoju korist, pa je ostavio našeg asa bez titule. Srećom, do nje je stigao godinu dana kasnije, pobedom u finalu protiv Endija Marija.

Drugi se desio 2016. godine, u finalu US opena. Imao je Đoković priliku da stigne do treće grend slem titule u godini, ali se ponovo isprečio Sten, koji je u finalu bio bolji sa 3:1. Nažalost, na naredno Novakovo finale smo čekali sve do Vimbldona 2018. godine.

Neuspesi na Olimpijskim igrama

Jedini veliki turnir koji Đoković nema u svojim vitrinama. Uspeo je da se u Pekingu upiše bronzom, ali je na naredna tri turnira ostao kratkih rukava.

Prvo je 2012. godine poražen od Endija Marija sa 2:0, da bi u meču za treće mesto bolji bio Huan Martin del Potro. Isti igrač ga je šokirao četiri godine kasnije, pošto ga je pobedio u prvom kolu Olimpijskih igara 2016. godine.

Sve je bilo za konačno slavlje u Tokiju, Novak je bez problema stigao do polufinala, gde je poveo sa 1:0 protiv Saše Zvereva, napravio je i brejk u drugom setu, ali se odjednom ugasio. To je Nemac iskoristio, okrenuo je meč totalno i na kraju uspeo da izbori finale, a kasnije i zlatnu medalju. Sa druge strane, Novak je dva puta u tri takmičenja osvojio četvrto mesto, pošto je u meču za bronzu poražen od Pabla Karenja Buste.

Koliko god da je radosti Novak doneo Srbiji u poslednjih 15 godina, jasno je da je navijati za njega izuzetno težak posao, koji podrazumeva kidanje živaca od prve, do poslednje sekunde.

Ipak, svi se nadamo da će Nole sutra izaći na teren u prepoznatljivom stanju, da Rudu neće ostaviti ni promil šanse i da će bez previše problema stići do 23. grend slem titule u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Sanja

11.06.2023 17:43

Ups, pogrešan naslov🤣