ŠOK U PARIZU: Pomereno FINALE Rolan Garosa - evo kada će Đoković i Rud na teren!

Autor:

Sport

10.06.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivane vesti iz prestonice Francuske.

ŠOK U PARIZU: Pomereno FINALE Rolan Garosa - evo kada će Đoković i Rud na teren!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković i Norvežanin Kasper Rud će u nedelju odigrati finalni meč muške singl konkurencije na Rolan Garosu, drugom grend slem turniru u sezoni.

Novak je do finala stigao posle pobede nad Špancem Karlosom Alkarasom, dok je Rud, pomalo neočekivano, u tri seta počistio Nemca Aleksandra Zvereva i na taj način izborio svoje drugo finale u poslednje dve godine na Rolan Garosu.

Njih dvojica će na teren u nedelju, a pred taj duel ih je sačekalo malo iznenađenje. Naime, prethodnih godina je veliko finale počinjalo u 15 časova, a u isto toliko sati su i danas svoje finale u ženskoj konkurenciji započele Iga Švjontek i Karolina Muhova.

Ipak, organizatori su u poslednji čas promenili termin velikog finala u muškoj konkurenciji, pa će Đoković i Rud svoj duel za titulu započeti u 14 časova i 30 minuta.

Nije poznat motiv organizatora za ovakvu odluku, ali je moguće da je na nju uticala kiša, koja će verovatno sutra padati u Parizu, pa je odluka da finale počne ranije i pokuša da se završi bez navlačenja krova na centralnom terenu.

Podsetimo, Novak i Kasper su se do sada u karijeri sastali četiri puta, a u sva četiri meča je slavio Nole i to bez ijednog izgubljenog seta. 

Đoković će sutra igrati i za ulazak u istoriju, pošto juri svoju 23. grend slem titulu, čime bi se osamio na vrhu večne liste po tom parametru, dok će Norvežanin pokušati da prvi put u karijeri osvoji grend slem, pošto je do sada poražen u oba finala koja je igrao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading