ĐOKOVIĆ DOBIO NEOČEKIVANU PODRŠKU: Teniska LEGENDA stala uz Novaka!

Autor:

Sport

31.05.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne stišava se bura u svetu tenisa.

ĐOKOVIĆ DOBIO NEOČEKIVANU PODRŠKU: Teniska LEGENDA stala uz Novaka!

Foto: Tanjug

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je obezbedio plasman u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je na otvaranju drugog grend slema u sezoni savladao Aleksandra Kovačevića sa 3:0.

Ipak, duel nije obeležila samo Novakova sjajna igra, već i ono što je usledilo nakon poslednjeg poena. Naime, Novak je na kameri, nakon trijumfa, napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju", što je izazvalo pravi potres u javnosti.

Naravno, većina je podržala Novaka, ali je srpski igrač morao i da se suoči sa brojnim napadima, poput onog od strane francuske ministarke, ali i od predstavnika tzv. države Kosovo.

Sada je Srbin dobio još jednu poruku podrške, a ona je stigla od Eline Svitoline, ukrajinske teniserke, koja je svojevremeno bila treća teniserka sveta, kao i osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

- Mi živimo u slobodnom svetu, zašto onda ne možemo da kažemo svoje mišljenje o nečemu - poručila je Svitolina posle njene druge pobede na Rolan Garosu.

Foto: Tanjug/AP

Elina Svitolina, ukrajinska teniserka

Inače, Elina je u drugom kolu ženske konkurencije savladala Storm Hanter, australijsku teniserku, i tako sebi obezbedila mesto u trećem kolu, gde će igrati sa ruskinjom Anom Blinkovom.

Sa druge strane, Đoković igra večeras meč drugog kola na Rolan Garosu, a njegov rival će biti Mađar Marton Fucovič. Ovaj duel počinje u 20 časova i 15 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading