DA LI GA PREPOZNAJETE? Nekada veliki Đokovićev rival, danas BACA BOMBE na Ruse!

Autor:

Sport

01.02.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan životni put za bivšeg 13. reketa sveta.

DA LI GA PREPOZNAJETE? Nekada veliki Đokovićev rival, danas BACA BOMBE na Ruse!

Foto: Twitter/Printscreen/TheDolgo

Aleksandar Dolgopolov

Svi su u Srbiji sigurno čuli za Aleksandra Dolgpolova, bivšeg ukrajinskog tenisera, koji se u karijeri čak šest puta sastao sa Novakom Đokovićem.

Dolgpolov je bio prepoznatljiv po svom konjskom repiću, dok je na terenu vrlo često umeo da igra drop-šotove do beskonačnosti, čime je izluđivao svoje rivale.

Ipak, osvajač tri teniske titule, u Umagu, Vašingtonu i Buenos Airesu, završio je tenisku karijeru kada je počeo rat u Ukrajini, da bi se priključio vojsci, gde sada radi kao pilot dronova pomoću kojih izbacuju bombe na ruske mete.

Vežbanjem do savršenstva. Komentari saboraca su neprocenjivi – napisao je Dolgopolov na svom Tviter profilu.

Ranije je Ukrajinac pričao da ga je tenis pripremio za rat, i da u ratu, baš kao i u tenisu, mora da donosi ispravne odluke.

Rat je ogroman nered. Tenis me na neki način pripremio za rat. Morate biti smireni pod pritiskom i brzo i precizno reagovati, da donosite ispravne odluke. Ne paničim, mnoge tehnike u tenisu se mogu primeniti i na rat. Pogrešne odluke u ratu te mogu koštati života – govorio je ranije Dolgopolov.

U karijeri se šest puta sastao sa Novakom Đokovićem, u tri od tih šest duela je uspeo i da osvoji set, ali nikada nije savladao najboljeg tenisera sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading