ŠKOLARIJADA STIŽE NA PLANINU: Zlatibor će u aprilu biti centar svetskog školskog sporta

Autor:

Sport

18.09.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se dolazak više od 6.000 učenika, koji će se nadmetati u čak 22 sporta i tri para sporta.

ŠKOLARIJADA STIŽE NA PLANINU: Zlatibor će u aprilu biti centar svetskog školskog sporta

Foto: SŠSS

Zlatibor će naredne godine biti centar sveta u školskom sportu! Popularna "Školarijada" održaće se u aprilu 2025. na Zlatiboru i okolnim mestima, gde će se okupiti više od 6.000 učenika, školaraca sportista, uzrasta do 15 godina, dečaka i devojčica. Tim povodom predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upriličio je prijem za delegaciju svetskog i srpskog školskog sporta.

- Raduje poseta predsednika Svetske federacije školskog sporta Lorana Petrinke, predsednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovića, direktora međunarodnih događaja ISF Uroša Savića i generalnog sekretara Beogradske asocijacije za školski sport Slobodana Đurića opštini Čajetina. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju. A veoma mi je drago što ćemo mi biti domaćini sportskom događaju, sa najviše učesnika, u celoj Evropi naredne godine - rekao je Stamatović.

Republika

Foto: SŠSS

 

Po završetku sastanka direktor Turističko-rekreativnog centra Nikola Novaković sa gostima je posetio prelepu dvoranu na Zlatiboru, u kojoj će po planu biti održano nekoliko sportskih disciplina tokom Školarijade 2025.

- Nedavno smo u Parizu, u toku Olimpijskih igara, u prisustvu ministra sporta Zorana Gajića, potpisali pismo o namerama o ovom velikom događaju. Sada je usledila poseta Zlatiboru. Predsednik ISF je zaista bio zadovoljan kada je video sjajnu sportsku infrastrukturu i smeštajne kapacitete. Očekujemo preko 6.000 učesnika. I jako je bitno da će se takmičenja uz Čajetinu i Zlatibor održati i u Užicu i Požegi, a u zavisnosti od konačnog broja prijavljenih možda čak i u Arilju i Priboju. To su zaista lepe stvari za ovaj region. I naravno na kraju ističem da mladi strani sportisti vole da dolaze u Srbiju. Mi itekako obraćamo pažnju na odrastanje dece. A najbolja oblast koja može da usmeri decu da žive zdravo, to je sport - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i dodao:

Republika

Foto: SŠSS

 

- Sada nam predstoji da odradimo zakonske procedure i dobijemo potrebne saglasnosti za održavanje međunarodnog takmičenja i da te odluke idu na Vladu Srbije.

Plan održavanja takmičenja je od 4. do 14. Aprila. Mladi će se takmičiti u čak 22 sporta i tri para sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading