SRBIJA OSVOJILA PRVO ZLATO U PARIZU! Tako se to radi - Bravo!

Autor:

Sport

04.09.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela nacija se ponosi!

SRBIJA OSVOJILA PRVO ZLATO U PARIZU! Tako se to radi - Bravo!

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Srpski reprezentativac u parastreljaštvu, Dragan Ristić, postao je junak Paraolimpijskih igara u Parizu osvojivši zlatnu medalju u disciplini R9, miks, na 50 metara sa vazdušnom puškom u ležećem stavu u klasi SH2. Ristić je ostvario izvanredan rezultat u finalu, sa impresivnih 250,2 kruga, čime je nadmašio konkurenciju i osvojio prvo zlatno odličje za Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.

Ovaj trijumf predstavlja prvu zlatnu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, što čini ovaj trenutak još značajnijim. Sa ukupno pet osvojenih medalja, naša reprezentacija se istakla svojim sjajnim nastupom, a Dragan Ristić je svojim izuzetnim umećem i posvećenošću doneo zemlji zasluženu slavu.

U finalu, Ristić je demonstrirao vrhunsku preciznost i koncentraciju, nadmašivši drugoplasiranog Vladimera Čintčaraulija iz Gruzije za cela dva kruga. Tim Džeferi se takođe istakao osvojivši treće mesto sa 227,8 krugova. Ovaj izuzetan rezultat još jednom potvrđuje Ristićevu izuzetnu veštinu i mentalnu snagu.

Republika

Foto: Profimedia

Prvo zlato: Dragan Ristić

Pored Ristića, Borislava Perić-Ranković i Nada Matić su takođe doprinele uspehu srpskog tima osvojivši srebrne medalje, dok su Nebojši Đuriću vratili njegovo srebro, a Mitar Palikuća osvojio bronzu u stonom tenisu. Posebno zapaženo je i Borislavino osvajanje bronzane medalje tokom dana, dok se bori za plasman u finale, čime je dodatno doprinela sjajnom rezultatu srpskog paraolimpijskog tima.

Dragan Ristić i ostali paraolimpijci Srbije su svojim izuzetnim dostignućima na Paraolimpijskim igrama u Parizu doneli veliku radost i ponos svojoj zemlji. Njihov trud, veština i posvećenost su primer istinskog sportskog duha i inspiracija svima da veruju u svoje snove i ciljeve. Ovaj zlatni trenutak će zauvek ostati upamćen kao simbol hrabrosti i izuzetnosti srpskih paraolimpijaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading