SEĆATE LI SE ČUVENE DIKECOVE POZE SA OI?! Od sada niko više neće smeti da je iskoristi - čak ni u ŠALI!

Autor:

Sport

03.09.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moralo je tako.

SEĆATE LI SE ČUVENE DIKECOVE POZE SA OI?! Od sada niko više neće smeti da je iskoristi - čak ni u ŠALI!

Foto: X printscreen/yusufdukectr

Čuvena Dikecova poza

Turski strelac Jusuf Dikec postao je poznat širom sveta nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, ono što je izazvalo veliku pažnju javnosti nije samo njegov sportski uspeh, već i posebna poza koju je zauzeo tokom takmičenja. Ta poza, u kojoj je Dikec pucao sa levom rukom u džepu, bez zaštitnih naočara i slušalica, postala je prepoznatljiva i proslavila ga je širom sveta.

Njegova posebna tehnika privukla je pažnju mnogih, pa čak i drugih sportista koji su je kopirali tokom svojih proslava. Među njima su bili švedski skakač u dalj Armand Duplantis i fudbaler Čelsija - Nikolas Džekson. Ova poza postala je inspiracija za mnoge proizvode, poput majica, šolja i maski za mobilne telefone, koje su puštene u prodaju.

Kako bi zaštitio komercijalnu upotrebu svoje prepoznatljive poze, Jusuf Dikec je podneo zahtev Turskom institutu za intelektualnu svojinu. Njegov trener Erdinč Bilgili istakao je da su preduzeli ovaj korak nakon saznanja o brojnim inicijativama za registraciju žiga koje su sprovedene bez znanja samog Dikeca. Turski institut za zaštitu intelektualne svojine još uvek nije odgovorio na zahtev.

Dikec je zajedno sa svojom partnerkom Seval Ilajdu Tarhan trijumfovao u finalu discipline miks vazdušni pištolj na 10 metara, pobedivši srpske strelce Damira Mikeca i Zoranu Arunović. Ovaj duel bio je jedan od najuzbudljivijih trenutaka na Olimpijskim igrama, a Dikecova prepoznatljiva poza ostala je upamćena kao deo istorijskog trijumfa.

Jusuf Dikec je svojom jedinstvenom tehnikom i prepoznatljivom pozom ostavio dubok trag na Olimpijskim igrama u Parizu, a zahtev za zaštitu njegove poze mogao bi da predstavlja novi korak ka zaštiti intelektualne svojine u svetu sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading