OKO SOKOLOVO REPREZENTATIVACA SRBIJE! Zorana i Lazar u FINALU Svetskog kupa - za MIKECA ovde nema MESTA

Autor:

Sport

21.08.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se niz.

OKO SOKOLOVO REPREZENTATIVACA SRBIJE! Zorana i Lazar u FINALU Svetskog kupa - za MIKECA ovde nema MESTA

Foto: Instagram/OKS, ST/Vladimir Lukić

Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Lazar Kovačević, postigli su značajan uspeh plasiravši se na finale Svetskog kupa koje će se održati u Nju Delhiju od 15. do 17. oktobra. Njihov uspeh je saopštio Streljački savez Srbije (SSS) nakon što je Svetska streljačka federacija (ISSF) objavila listu kvalifikovanih takmičara za ovaj prestižni turnir.

Pozivnice za finale Svetskog kupa dobijaju pobednici završnog takmičenja Svetskog kupa u 2023. godini, osvajači olimpijskih medalja, kao i šestorica najbolje plasiranih strelaca na rang listi Svetskog kupa 2024. godine u svakoj pojedinačnoj disciplini. Važno je napomenuti da se za rang liste računaju isključivo plasmani u pojedinačnim disciplinama na četiri ovogodišnja turnira Svetskog kupa.

- Pozivnice za finale Svetskog kupa dobili su pobednici završnog takmičenja Svetskog kupa u 2023, osvajači olimpijskih medalja i šestorica najbolje plasiranih strelaca (šest najboljih takmičarki) na rang listi Svetskog kupa 2024. u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ukoliko je osvajač olimpijske medalje ili pobednik Svetskog kupa 2023, među šest najboljih, otvara mesto prvom narednom strelcu ispod crte - navodi se u saopštenju Streljački savez Srbije (SSS).

Foto: Profimedia

Osvajačića zlata u Parizu - Zorana Arunović

U saopštenju Streljačkog saveza Srbije (SSS) istaknuto je da osvajanje medalja na Olimpijskim igrama, kontinentalnim prvenstvima i svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru nije donosilo bodove za rang listu kvalifikovanih takmičara. Iz tog razloga, Damir Mikec, osvajač olimpijskog zlata u miksu sa Zoranom Arunović, nije se našao na listi kvalifikovanih takmičara za finale Svetskog kupa. Njegov nedostatak bodova rezultat je povrede ruke od koje se oporavljao u mesecima pre Olimpijskih igara.

- Ostvarenja na Olimpijskim igrama, kontinentalnim prvenstvima i svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru nisu donosila bodove. Zato na listi kvalifikovanih nema Damira Mikeca, osvajača olimpijskog zlata u miksu sa Zoranom Arunović i sedmog mesta u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama. Mikec se u mesecima, koje su prethodile Igrama oporavljao od povrede ruke, učestvovao je samo na dva turnira Svetskog kupa, na kojima nije skupio dovoljno bodova - dodaje se u saopštenju Streljački savez Srbije (SSS).

Zorana Arunović se uspela da kvalifikuje za finalni turnir sa treće pozicije, dok je Lazar Kovačević zauzeo sedmo mesto na listi kvalifikovanih takmičara. Interesantno je da nijedan od prvoplasiranih na listama Svetskog kupa 2024. godine nije osvojio medalju na Olimpijskim igrama, što ukazuje na izuzetnu konkurenciju i iznenađenja u svetu streljaštva.

- Kovačeviću je mesto otvorio Kinez Lihao Žang, koji je drugi na listi, a u Šatoruu je osvojio olimpijsko zlato. Zanimljivo je da je niko od prvoplasiranih na listama Svetskog kupa 2024. godine na Olimpiskim igrama nije došao do medalje - navodi se u saopštenju.

Discipline vazdušnim oružjem na programu su 15. oktobra, a očekuje se da će Zorana Arunović i Lazar Kovačević, kao predstavnici Srbije, ostvariti značajan rezultat na ovom prestižnom takmičenju. Njihov plasman na finale Svetskog kupa u Nju Delhiju predstavlja veliki uspeh za srpsko streljaštvo i priliku da pokažu svoj talenat i veštine pred svetskom publikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading