UMRLA TROSTRUKA OLIMPIJSKA VICEŠAMPIONKA! Velika tragedija!

Autor:

Sport

23.08.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša svetska prvakinja preminula je u 58. godini.

UMRLA TROSTRUKA OLIMPIJSKA VICEŠAMPIONKA! Velika tragedija!

Foto: Pixabay

Sveća

Bivša svetska prvakinja u krosu, Trud Dibendal, preminula je u 58. godini. Njena sportska karijera ostavila je dubok trag u svetu skijanja, a njene pobede i uspesi i dalje se pamte.

Najpoznatija po pobedi na Svetskom prvenstvu u klasičnom stilu na 5 kilometara u italijanskom Val di Fijemu 1991. godine, Trud Dibendal je tada postigla svoj najznačajniji uspeh u karijeri. Ova pobeda u klasičnom stilu je postala nezaboravna tačka u njenom sportskom putu i ostala je upamćena kao jedan od najznačajnijih trenutaka u istoriji skijanja.

Pored trijumfa u Val di Fijemu, Dibendal je bila deo norveške štafete koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijadi u Lilehameru 1994. godine. Njena karijera obuhvatala je još dva olimpijska srebra u štafeti i pet medalja u Svetskom kupu. Tokom svoje karijere, Dibendal je više puta bila prvakinja Norveške, kako u štafeti za klub Kjelsas, tako i u drugim disciplinama.

Nakon završetka skijaške karijere, Trud Dibendal se posvetila drugim aktivnostima. Postala je poznata kao osnivač konferencije "Žene, probudite se!" i autorka nekoliko knjiga. Njen doprinos kroz književnost i aktivizam doprineo je širenju njenog uticaja i stvaranju trajnog nasleđa.

Trud Dibendal je bila u braku sa danskim skijašem Ebeo Harcom, sa kojim ima dva sina. Njena porodica i lični život takođe su bili važni segmenti njenog identiteta, uz njen istaknuti sportski uspeh.

Trud Dibendal će ostati upamćena kao izuzetna sportistkinja, autorka i aktivistkinja, čiji su uticaj i doprinos ostavili dubok trag u svetu sporta i društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading