IMAMO VELIKI PROBLEM! Bivši selektor Srbije ZAGRMEO nakon zlata u Parizu!

Autor:

Sport

18.08.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj turnir je bio sjajan, ali nisam video veštine kao pre - poručuje Savić.

IMAMO VELIKI PROBLEM! Bivši selektor Srbije ZAGRMEO nakon zlata u Parizu!

Foto: Starsport

Dejan Savić

Bivši selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, izneo je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u srpskom vaterpolu na jednom panelu u Hrvatskoj. Istakao je da je Olimpijski turnir bio sjajan, ali je ukazao na problem koji je primetio. Savić je pohvalio uspeh naše selekcije koja je osvojila treće uzastopno zlato na najvećoj sportskoj smotri, ali je istakao da je nivo veštine na turniru bio na niskom nivou.

- Svi ste gledali Olimpijske igre i prema mom mišljenju bio je sjajan turnir. Uvek se radi o osam timova koji mogu da budu na visokom nivou i da osvoje zlato, srebro ili bronzu, ali na ovom olimpijskom turniru bilo je 10 timova. Ali nivo veštine bio je na niskom nivou, kao i pre. Mogu da se slažem sa pričom o suđenju i da je na muškom turniru bilo katastrofalno do polufinala, ali način na koji se igra... Od pozicije 'jedan' do pozicije 'pet', gledajući i to šta se događa na centru, sve je čekanje na igrača više ili manje i svi čekaju da šutiraju iz faula. Sve mora da se promeni od početka. Od detinjstva i rada sa igračima kada imaju 10 ili 11 godina. Moraju da plivaju, moraju da prodiru, jer nove generacije shvataju i uče ovaj način igre i za 10 godina biće gore nego sada. To je problem - istakao je Savić i dodao:

Foto: Starsport

Dejan Savić

- Od federacije do federacije možete promeniti pravila. U Srbiji možemo da promenimo pravila za igrače do 12 godina, ali i globalno se mogu promeniti pravila, u saradnji svih instanci. Ovaj turnir je bio sjajan, ali nisam video veštine kao pre. Perone, Deneš Varga, to su bili veoma vešti igrači, ali toga nismo videli u Parizu. Imamo problem sa isključenjima centra bez lopte, ne znam kako to da rešimo. I mislim jedno - da ako želite da promenite veštine igrača, to morate da radite od detinjstva - naveo je trofejni stručnjak i nastavio:

- Ako se vratimo malo u istoriju, na Olimpijske igre u Moskvi, kada su poslednji put bilo 11 igrača, a to je pre 44 godina. Vaterpolo se promenio od tada minimum 10 ili 12 puta. Ja sam ovde mlad trener i moram da pitam zašto nikad ne pitaju trenere kada menjaju pravila? To je problem. I posebno, niko ne pita igrače kako se osećaju. Imali smo tri velika takmičenja u poslednjih osam meseci i niko ih ne pita kako se osećaju. Siguran sam da će Perone sve objasniti - jasan je Dejan Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading