PRIORITET JE ZAŠTITA DEČIJIH PRAVA NA INTERNETU: Ministar Dejan Ristić i Davor Štefanek potpisali memorandum o saradnji! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.07.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnja je uspostavljena.

PRIORITET JE ZAŠTITA DEČIJIH PRAVA NA INTERNETU: Ministar Dejan Ristić i Davor Štefanek potpisali memorandum o saradnji! (FOTO GALERIJA)

Foto: SSS

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Sportski savez Srbije potpisali su danas memorandum o saradnji, čiji je priorit zaštita dečjih prava na internetu.

Ovaj sporazum, u periodu od tri godine, obavezuje na energičan i kontinuiran rad na  unapređenju sveobuhvatne zaštite dečjih prava, posebno u vezi sa korišćenjem informaciono-komunikacionih tehnologija i poboljšanjem uslova za bezbednost dece na internetu. 

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Sportski savez Srbije zajednički će sprovesti niz aktivnosti, kao što su kreiranje zajedničkih projekata i kampanja, organizovanje programa edukacije i prevencije nasilja nad decom, saradnja u oblasti bezbednosti dece, saradnja sa Nacionalnim kontakt-centrom za bezbednost dece na internetu, zajedničko učešće na edukativnim događajima i zajedničko delovanje protiv digitalnog nasilja, Kroz sprovođenje ovih aktivnosti, Ministarstvo i Sportski savez Srbije će zajednički raditi na ostvarivanju ciljeva saradnje iz Memoranduma, pružajući podršku deci, njihovim roditeljima i starateljima u borbi protiv digitalnog nasilja i unapređenju bezbednosti dece u digitalnom okruženju.

- Saradnja sa Sportskim savezom Srbije predstavlja važan korak ka stvaranju sigurnijeg okruženja za našu decu na internetu. Кroz zajedničke napore težimo da obrazujemo mlade generacije u vezi sa bezbednom upotrebom interneta i očuvanjem njihove privatnosti. Potpisivanje ovog sporazuma je način da dodatno osnažimo i institucionalizujemo rad Nacionalnog kontakt-centra za bezbednost dece na internetu i da kroz kontinuiranu saradnju sa Sportskim savezom Srbije osiguramo bezbedno odrastanje dece u Srbiji. Imamo zajednički cilj ka kome stremimo, a to je da postignemo najviši mogući stepen zaštite naše dece i da ih na sve načine opskrbimo znanjima i veštima tako da mogu da prepoznaju i na ispravan način se suoče sa svim izazovima koje sa sobom nosi digitalni svet. Hvala Sportskom savezu Srbije koji je prepoznao važnost ovog sporazuma. Naš zadatak je da u budućnosti radimo još intenzivnije i odgovornije, da kreiramo ambijent u kome će deca nesmetano moći da napreduju i razvijaju se, zaštićeni od svih opasnosti koje sa sobom nosi digitalni svet – izjavio je ministar informisanja i telekomunikacija, Dejan Ristić.

 

- Ponosni smo što smo prepoznati kao ključan partner u zaštiti dečijih prava na internetu, iako smo mi ti koji insistiramo na aktivnostima koje isključuju upotrebu tableta i telefona i neprestano naglašavamo koliko je važno da se mladi ljudi bave sportskim sktivnostima. Da su im u rukama umesto elektronskih uređaja, lopte, reketi, sportski rekviziti, a u glavi umesto milion agresivnih i zbunjujućih informacija, mir i fokus kako mogu da unaprede svoje zdravlje, svoj život, kako da postanu najbolja verzija sebe. Sportski savez Srbije, kroz veliki broj aktivnosti i projekata poput Lige malih šampiona i Malog sajma sporta, Sajma sporta, radi na promociji zdravog života i očuvanju mentalnog zdravlja dece. Saradnja sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija omogući će nam da proširimo delovanje i utičemo na još veći broj dece. Zadovoljan sam što učestvujemo u
ovako važnm projektu, rekao bih od nacionalnog značaja. Ponosan sam što Vlada Republike Srbije prepoznaje i podržava aktivnosti vezane za siguran rast i razvoj naše dece. Verujem da ukoliko se pored ove sjajne inicijative Ministarstva informisanja i telekomunikacija, uključe svi koji na bilo koji način rade sa decom, učitelji, treneri, ali i porodice, možemo da računamo na sigurnu, zdravu i naprednu budućnost
- izjavio je predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading