POBEDA NA OPROŠTAJU! Srpkinje blistale u generalnoj proveri pred Pariz!

Autor:

Sport

19.07.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savladan domaćin turnira posle sat i 37 minuta igre.

POBEDA NA OPROŠTAJU! Srpkinje blistale u generalnoj proveri pred Pariz!

Foto: Starsport

Tijana Bošković

Poslednja utakmica na Memorijalu „Agata Mruz Olševska“ bila je izuzetno uspešna za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Turnir koji se održava u čast preminule poljske reprezentativke, selekcija Srbije ostvarila je pobedu nad domaćinom Poljskom rezultatom 3:1 (po setovima 17:25, 25:21, 25:15, 25:19), nakon 97 minuta igre.

Srbija je završila turnir sa dve pobede, nad Francuskom i Poljskom, dok je pretrpela poraz od Dominikanske Republike. Iako su Poljakinje uspele da osvoje prvi set, srpske odbojkašice su briljirale u naredna tri seta, osiguravajući siguran trijumf.

Republika

Foto: OSSRB

Selektor Srbije Đovani Gvideti

Najefikasnija, kao i obično, bila je Tijana Bošković sa 25 poena, dok su dvocifren učinak imale Sara Lozo sa 13 i Maja Aleksić sa 12 poena. Sa druge strane, kod Poljakinja se istakla Malvina Smarek sa 14 poena.

Po završetku turnira, srpske odbojkašice se vraćaju u Beograd 20. jula, dok je odlazak u Pariz planiran za utorak 23. jul. Nakon uspešnog nastupa na Memorijalu, ekipa se okreće budućim takmičenjima i planira dalje korake ka ostvarenju sportskih ciljeva.

Ovaj trijumf dodatno potvrđuje kvalitet i snagu srpske ženske odbojkaške reprezentacije, te budi nadu i očekivanja navijača za uspeh na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je svetski šampion, pa sa velikim ambicijama odlazi na najveće planetarno takmičenje, sa ciljem da osvoji neko od odličja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Marko

19.07.2024 22:58

Netko iz Saveza bi trebao pitati trenera odbojkašica radi čega je u trećem i četvrtom setu kod rezultata i do sedam poena razlike u našu korist forsirao našu najopterečiniju i najbolju odojkašicu Bošković,umesto da je odmori i sačuva od moguće povrede.Ima se dojam da mu je bitan njegov prestiž,a ne zdravlje igračica.Srpska reprezentacija bez zdrave Boškovićke je njmanje 30 % slabijeg učinka.A igrala se prijateljska utakmica