ŽARKO ZEČEVIĆ ZA REPUBLIKU: ''Vreme je da Novak stavi krunu na svoju karijeru, Amerikanci su vanzemaljci''!

Autor:

Sport

19.07.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Svaki plasman do desetog mesta na Olimpijskim igrama je uspeh'' - naveo je Zečević.

ŽARKO ZEČEVIĆ ZA REPUBLIKU: ''Vreme je da Novak stavi krunu na svoju karijeru, Amerikanci su vanzemaljci''!

Foto: Starsport

Još malo i bliži se početak spektala u Parizu. Naime, od 26. jula do 11. avgusta gledaćemo najprestižnije takmičenje, Olimpijske igre. Poprište događaja biće ''grad svetlsoti'', a svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju početak ove smotre. Srbiju će predstavljati 113 takmičara koji će pokušati da premaše brojku od devet osvojenih medalja 2021. godine u Tokiju. 

Foto: Tanjug/AP

Tokio 2020.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Žarko Zečević je u razgovoru za Republiku otkrio kako teku pripreme.

- Pripreme za Olimpijske igre teku dobro. Imamo 113 sportista koji će da učestvuju u Parizu, to je do sada najveći broj, samo je u Londonu bilo više. Sama organizacija i odlazak sporista traži izuzetne napore, zato što je to jedan veoma zahtevan proces. Prvo treba organizovati putovanje tamo, pa onda ide smeštanje u olimpijsko selo. Drugo, ne dolaze svi istovremeno, već kome se kako završavaju takimčenja, tada dolaze. Treba organizovati treninge, prevoze, a naši ljudi to rade izvanredno - započeo je Zečević.

Srbija je na prošlim Olimpijskim igrama osvjila devet medalja, a Zečević bi pristao na manje, ali da više zlatnih.

- Iskreno, ne bih imao ništa protiv i da osvojimo manje od devet medalja, a da one budu pet zlatne. Broj medalja igra značajnu ulogu, ali mislim da su ove najvrednije medalje najvće dostignuća. Sam plasman sportista na Olimpijske igre je veliki uspeh, a šta će ko da postigne je trenutak koji sportista bude imao u psihičkom smislu. Veština nikome od njih ne nedostaje, jer su se kvalifikovali, sad će samo zavisiti od raspoloženja protivnika, konkurencije. U sportu je vrlo teško prognozirati bilo kakav rezultat. Na prošlim Olimpijskim igrama, imali smo još pet takmičara koji su osvojili četvrto mesto, a oni su bili na milimetar od medalje. Svaki plasman do desetog mesta na Olimpijskim igrama je uspeh, pogotovu za Srbiju koja je mala zemlja u odnosu na velike sile koje dolaze sa 500 ili 600 takmičara - istakao je nekadašnji košarkaš.

Istakao je da ko sada u košarci najjača konkurencija i da Amerika ima najbolju ekipu do sada.

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

- Kada je u pitanju košarka, sada je najjača konkurencija. Sve ekipe koje učetvuju ne zna se koja je jača. I ovaj Južni Sudan koji je sa nama u grupi ima trojicu ili četvroricu igrača iz NBA lige, apolutno nisu za podsenjivanje.  Amerikanci imaju ubedljivo najjaču ekipu do sada od kada pratim Olimpijske igre, bez obzira što u jednoj od tih ekipa igrao i veliki Majkl Džordan, ali ovaj sastav je fenomenalan, ovo su vanzemaljci.- smatra Zečević.

Vreme je da Novak osvoji Olimpijske igre.

- Mislim da je vreme da Novak Đoković osvoji Olimpijske igre i da stavi krunu na svoju karijeru. Novak je najbolji sporista svih vremena one stare Jugoslavije i sadašnje Srbije i jedan od najboljih svih vremena. Neko ko se pojavi na Vimbldonu nakon 25 od operacije kolena, to je svetsko čudo - zaključio je Žarko Zečević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading