VELIKI ŠOK PRED OI! Otkriven RAZLOG zbog kojeg srpski takmičar neće učestvovati u Parizu!

Autor:

Sport

12.07.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ostala bez još jednog predstavnika.

VELIKI ŠOK PRED OI! Otkriven RAZLOG zbog kojeg srpski takmičar neće učestvovati u Parizu!

Foto: star sport

Hetik Nikolajevič Cabolov, svetski prvak u rvanju slobodnim stilom iz 2014. godine, neće imati priliku da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu. On je prošle godine osvojio srebrnu medalju na šampionatu sveta u Beogradu, što samo govori da je Srbija izgubila jednog od aduta u borbi za odličja.

Iako su prvobitne informacije ukazivale na povredu kao razlog njegovog izostanka, novi detalji otkrivaju da je Cabolov suspendovan zbog nepoštovanja antidoping propisa. Naime, rvač srpske reprezentacije nije se pojavio na obaveznim doping testovima, što je rezultiralo suspenzijom.

Zanimljivo je da će Cabolova u srpskoj reprezentaciji zameniti rođeni Iranac Ali Arsalan, iako se Arsalan već punu deceniju nije takmičio u rvanju slobodnim stilom. Ovo je izazvalo pažnju rvačke javnosti i postalo predmet interesovanja, posebno imajući u vidu Cabolovljeve dosadašnje uspehe.

Foto: Starsport

Hetik Cabolov neće braniti boje Srbije na OI u Parizu

Pored Cabolova, i drugi sportisti iz Srbije suočavaju se sa suspenzijama u vezi sa antidoping politikom. Plivač Uroš Nikolić, član srpske štafete 4 x 100 slobodno, takođe neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu, jer je tokom jednogodišnjeg perioda suspendovan zbog prisustva supstance pseudoefedrin. Ovo ukazuje na ozbiljan problem sa poštovanjem antidoping pravila u srpskom sportu.

U rvačkim krugovima, takođe je izazvalo iznenađenje saznanje da legendarni turski rvač Riza Kajalp neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu. Kajalp, koji je smatran jednim od retkih rvača koji može da pripreti neprikosnovenom Kubancu Mihainu Lopezu, suspendovan je zbog nedozvoljenih supstanci. Ovo će sigurno uticati na interesovanje publike za rvanje na najvećem sportskom planetarnom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading