ZA DROGIRANE AMERE PRAVILA O DOPINGU NE VAŽE: Srbe i ostale sklanjaju zbog najmanjih sitnica!

Autor:

Sport

10.07.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotno!

ZA DROGIRANE AMERE PRAVILA O DOPINGU NE VAŽE: Srbe i ostale sklanjaju zbog najmanjih sitnica!

Foto: Profimedia

Reprezentativac Srbije u plivanju, Uroš Nikolić, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci. Naime, tokom Svetskog prvenstva u Dohi, Nikolić je kao član srpske štafete 4x100 slobodno bio pozitivan na doping testu, sa prisustvom pseudoefedrina u svom organizmu. Iako je tvrdio da je supstancu koristio kao lek protiv alergije, žalba koju je uložio Svetskoj antidoping agenciji nije urodila plodom, te je plivač suspendovan od 4. jula do 3. jula 2025. godine.

Foto: Starsport

Uroš Nikolič

Zbog ovoga će Nikolić morati da propusti Olimpijske igre u Parizu, tako će Srbija ostati oslabljena što se tiče plivanje. Ali, postavlja se pitanja da li pravila o doping kontroli važe isto za sve? Pa, naravno da NE! Naime, svi sportisti na Svetu podležu doping kontrolu Olimpijskog komiteta osim sportista Sjedinejnih Američkih Država. Ta činjenica je jedna velika sramota!

Amerikanci godinama unazad važe za najsnažnije sportiste i uvek pokupe najveći broj medalja na Olimpijskim igrama, a sada će košarkaška reprezentacija povesti najbolje što ima, a ovo će nesumnjivo biti najjači drim-tim. Kada bi se Amerikanci testirali na doping, sigurno bi veliki broj bio suspendovan i garantovano ne bi imali toliko medalja na Olimpiskim igrama, jer postoje talentovanije nacije od njih, a to je dokazao i Usein Bolt. Ovo sramotno pravilo treba pod hitno promeniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading