SRBIN SUSPENDOVAN ZBOG DOPINGA! Evo kolika kazna ga očekuje!

Autor:

Sport

10.07.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo milosti iako je lek koristio protiv alergije.

SRBIN SUSPENDOVAN ZBOG DOPINGA! Evo kolika kazna ga očekuje!

Foto: youtube.com/La Vanguardia

Reprezentativac Srbije u plivanju, Uroš Nikolić, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci. Naime, tokom Svetskog prvenstva u Dohi, Nikolić je kao član srpske štafete 4x100 slobodno bio pozitivan na doping testu, sa prisustvom pseudoefedrina u svom organizmu. Iako je tvrdio da je supstancu koristio kao lek protiv alergije, žalba koju je uložio Svetskoj antidoping agenciji nije urodila plodom, te je plivač suspendovan od 4. jula do 3. jula 2025. godine.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Nikolić


Nakon odbijene žalbe, Antidoping agencija Srbije potvrdila je suspenziju Uroša Nikolića. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se Plivački savez Srbije nije oglasio povodom ovog slučaja, ostavljajući javnost u neizvesnosti i bez zvaničnog komentara. Iako se Plivački savez Srbije nije zvanično oglasio povodom suspenzije Uroša Nikolića, postoji određena nelogičnost u njihovom postupanju. Naime, Nikolić je bio izostavljen iz štafete na Evropskom prvenstvu u Beogradu, dok je umesto njega plivao Justin Cvetkov. Ovaj potez doveo je do brojnih spekulacija i pitanja u javnosti o odnosu Saveza prema suspenziji Nikolića.

Umesto suspendovanog Nikolića, na Evropskom prvenstvu u Beogradu, plivao je Justin Cvetkov, koji je zajedno sa Andrejom Barnom, Velimirom Stjepanovićem i Nikolom Aćinom osvojio evropsko zlato u štafeti 4x100 slobodno. Ovaj uspeh je dodatno stavio fokus na suspenziju Nikolića i postavio pitanje o budućnosti srpskog plivanja bez jednog od svojih reprezentativaca.

Suspenzija Uroša Nikolića zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci i nedostatak reakcije Plivačkog saveza Srbije izazvali su brojne kontroverze u javnosti. Pitanja o pravilnom postupanju i podršci sportistima nameću se kao ključne teme za dalji razvoj plivanja u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading