KAD POLITIKA UMEŠA PRSTE U SPORT: Francuska levica stopirala transfer SILOVATELJA u Marsej!

Autor:

Sport

10.07.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nasilnike nema mesta.

KAD POLITIKA UMEŠA PRSTE U SPORT: Francuska levica stopirala transfer SILOVATELJA u Marsej!

Foto: Profimedia

Više od dve godine prošlo je otkako je Mejson Grinvud uhapšen pod optužbama za napad i seksualno zlostavljanje. Nakon podignute optužnice, Grinvud je na kraju oslobođen, ali to nije značilo kraj njegovih problema. 

Marselj je bio zainteresovan za potpisivanje ugovora s engleskim napadačem, Mejsonom Grinvudom. Međutim, politički pritisak, posebno od strane francuske levice, i direktna intervencija gradonačelnice Mišel Rubirole, doveli su do zastoja u ovom transferu.

Foto: Profimedia

Mejson Grinvud

Političar Benoa Pajan istakao je neprihvatljivost Grinvudovog ponašanja i izrazio protivljenje njegovom dolasku u klub. Ovo je navelo deo navijača da takođe reaguju, što je dodatno usporilo proces angažovanja ovog fudbalera.

- Grinvudovo ponašanje je neprihvatljivo. Udarao je ženu… Video sam slike koje su me duboko potresle i šokirale. Zlostavljanje supruge je nepristojno i nedolično za muškarca, i on ne može da ima tim u ovom timu - istakao je Pajan.

Mejson Grinvud nije ostao ravnodušan na reakcije dela navijača i politički pritisak. Klupski rukovodioci su intenzivirali pregovore, a predsednik Lacija, Klaudio Lotito, samo čeka da zbog političkih dešavanja u Marselju, krene u novu ofanzivu kako bi doveli ovog fudbalera u Rim.

Ove kontroverze oko transfera Mejsona Grinvuda jasno ukazuju na to kako se sportski događaji neretko isprepliću s političkim i društvenim pitanjima, te kako takvi transferi nisu samo pitanje sportskih veština, već i moralnih i političkih vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading