SRBIJO, RADUJ SE: Medalje stižu sa svih strana - veliki uspesi mladih srpskih džudista!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.07.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni znaju samo za medalje.

SRBIJO, RADUJ SE: Medalje stižu sa svih strana - veliki uspesi mladih srpskih džudista!

Foto: Džudo klub Partizan

Srpski džudo predstavlja jedan od sportova koji redovno sa velikih takmičenja donosi odličja, a samo u poslednjih nešto više od meseca dana nacija je obradovana uspesima miks džudo reprezentacije Srbije, Milice Nikolić, kao i Nemanje Majdova.

Srpski džudisti su krajem meseca aprila ispisali najlepše stranice sportske istorije. Na Evropskom ekipnom prvenstvu u Zagrebu u duelu protiv domaćina u borbi za treće mesto, slavili su "orlovi" sa  4:2. Po prvi put od kada se na evropskim prvenstvima džudisti nadmeću u miks formatu osvojena je bronzana medalja.

Samo par dana kasnije nova medalja je stigla iz Tadžikistana. Srpska džudistkinja Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju na Grend slem takmičenju. Popularna "Carica Milica" je zahvaljujući vrhunskim rezultatima imala privilegiju da bude prvi nosilac, pa je takmičenje počela od drugog kola gde je pobedila Thi Tinh Hoang iz Vijatnama za samo 15 sekundi. U četvrtfinalnom meču savladala je Ruskinju Ainu Moisevu, da bi u polufinalu doživela poraz od Tugdže Beder iz Turske.

Sjajan krug zatvorio je Nemanja Majdov koji se na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju okitio srebrnom medaljom u kategoriji do 90 kilograma. Na putu do zvanja svetskog šampiona Majdova je zautavio Goki Tadžima iz Japana.

 

 

Nove medalje za srpski džudo sada stižu iz Bugarske i Slovenije.

Na Evropskom prvenstvu za kadete koje je održano u Bugarskoj, Bogdan Veličković je nanizao pet pobeda, čime je Srbiji doneo zlatnu medalju, dok se Natalija Prolić okitila bronzanim odličjem.

I naši juniori su bili uspešni. Na kontinentalnom skupu najboljih mladih džudista koje je održano u Sloveniji, Jovana Stjepanović, Marko Jorgić i Kristina Nišavić poneli su zvanje vicešampiona Evrope osvojivši srebrne medalje.

Takođe, ne sme se zaboraviti da je sa navednim mladim sportistima uspešno radio trenerski tandem Maša i Stevan Stojanović, a na uspesima im je čestitao i Džudo klub Partizan.

Foto: Džudo klub Partizan

NAvikli su naciju na uspeha - džudisti Srbije

 

Uspesi mladih srpskih džudista samo su dokaz da se u našoj zemlji velika pažnja poklanja ovom sportu i da se ozbiljno radi i sa mlađim kategorijama koje će u godinama pred nama donositi nova odličja.

Srpska sportska javnost svakako će očekivati od džudista i da na predstojećim Olimpisjkim igrama u Parizu obraduju naciju nekom od medalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading