EVRO 2024, DAN 23: Dva mesta, a četiri želje! Mogu li se Englezi još jednom provući? Turci bez Demirela beru "lale"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.07.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još dva mesta su upražnjena, a četiri želje su prisutne...

EVRO 2024, DAN 23: Dva mesta, a četiri želje! Mogu li se Englezi još jednom provući? Turci bez Demirela beru "lale"!

Foto: Tanjug/AP

Drugi dan četvrtfinalnih borbi na ovogodišnjem Evropkom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj, daće nam odgovor na pitanje ko će se u direktnom duelu boriti za plasman u veliko finale koje je na programu 14. jula na olimpisjkom stadionu u Berlinu.

Engleska - Švajcarska

Na stadionu u Dezeldorfu sastaće se selekcije Engleske i Švajcarske

Izabranici selektora Gereta Sautgejta i pored činjenice da su na turnirr stigli sa prefiksom moda i najećeg favorita, nikako ne uspevaju da prikažu igre koje su se od njih očekivale. Iz grupe u kojoj su bili sa reprezentacijama Srbije, Slovenije i Danske, izašli su kao prvoplasirani, ali nisu uverili fudbalsku javnost da su spremni da stignu do samog kraja turnira, a slično se potvrdilo i u osmini finala kada su srećno savladali Slovačku nakon preokreta čime su se našli među najboljih osam reprezentacija Starog kontinenta.

Sa druge strane Švajcarci pružaju svoje standardne partije. To je reprezentacija koja u svakom momentu zna šta želi, hoće i kako da do navedenog stigne. Popularne "sajdžije" su grupu okončali na drugoj poziciji bez poraza, ispustivši pobedu nad domaćinom u poslednjem kolu,a da bi u osmini finala rutinirali još uvek zvaničnog šampiona Evrope, selekciju Italije rezultatom 2:0.

I pored svea navedenog, kladionice smatraju Engleze favoritima u ovom meču. Pobeda selekcije "tri lava" u kvotama je izražena sa 2.28, dok će svi oni koji se klade na Švajcarce, ukoliko oni i ostvare trijumf, na svaki uloženi dinar dobiti 4.05.

Foto: Tanjug/AP

On je najveća nada Ostrvljana - Hari Kejn

 

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Srbija - Engleska 0:1; Mađarska - Švajcarska 1:3

2. kolo: Danska - Engleska 1:1; Škotska - Švajcarska 1:1

3. kolo: Engleska - Slovenija 0:0; Švajcarska - Nemačka 1:1

Osmina finala: Engleska - Slovačka 2:1; Švajcarska - Italija 2:0

Meč na stadionu u Dizeldorfu počinje u 18 časova.

 

Holandija - Turska

Očekuje se da će ljubitelji fudbala na Olimpisjkom stadionu u Berlinu prisustvovati sjajnog fudbalskoj predstavi u kojoj će se sastati Holandija i Turska.

"Lale" su bile prilično neubedljive tokom grupne faze, a u osminu finala su se plasirali kao trećeplasirana reprezentacija grupe "D". Međutim, kada se očekivalo možda i jedno od iznenađenja EVRO 2024, Holandija je pružila najbolju partiju na turniru i ubedljivo sa 3:0 savladala Rumuniju.

Turska je tokom prve faze ostvarila dva trijumfa i ubedljiv poraz od reprezentacije Portugala, što je bilo dovoljno za drugu poziciju u grupi, a u prvoj nokaut fazi takmičenja, zahvlajujući Demirelu stigli su do trijumfa nad Austrijancima i plasmana u četvrtfinale.

Međutim, Turci će u ovaj meč ući bez junaka duela sa Austrijom. Naime, Merih Demirel je suspendovan na dve utakmice zbog korišćenja sikbola desničarske političke grupe Sivi vukovi prilikom proslave gola.

Foto: Profimedia

Od "junaka" do "tragičara" - Merih Demirel

 

Verovatno i usled navedene činjenice Holanđani se prema kladionicama smatraju apsolutnim favoritima. Kvota na trijumf "lala" iznosi 1.63, dok se pobeda Turske nominuje kvotom 6.15.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Poljska - Holandija 1:2; Turska - Gruzija 3:1

2. kolo: Holandija - Francuska 0:0; Turska - Portugal 0:3

3. kolo: Holandija - Austrija 2:3; Češka - Turska 1:2

Osmina finala: Rumunija - Holandija 0:3; Austrija - Turska 1:2

Meč na stadionu u Berlinu na programu je od 21 čas.

Ljubitelji fudbala u Srbiji oba današnja četvrtfinalna meča moćiće da prate u direktnim prenosima na RTS-u 1 i TV Arenisport Premium 1, a sve zanimljivosti sa ovogodišnje smotre evropskog fudbala možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading