RETROSPEKTIVA DANA: Merino rasplakao Štutgart - "bela tačka" je bila kobna za Ronalda! Španci i Francuzi u polufinalu EVRO 2024!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.07.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrtfinale: Španija - Nemačka 2:1; Portugal - Francuska 0:0 - 3:5

RETROSPEKTIVA DANA: Merino rasplakao Štutgart - "bela tačka" je bila kobna za Ronalda! Španci i Francuzi u polufinalu EVRO 2024!

Foto: www.profimedia.rs

Stari kontinent je saznao imena prve dve reprezentacije koje će se boriti za veliko finale EVRO 2024 koje je na programu 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a priliku da se nađu u odlučujućem susretu jednomesečnog takmičenja imaće selekcije Španije i Francuske koje su u četvrtfinalnim duelima, nakon istinskih drama koje su mogle da zadovolje i najprobirljivije ljubitelje fudbala, obezbedlle plasman u polufinalnu rundu takmičenja.

Od prvog minuta bilo je jasno da će sve prštati na stadionu u Štutgartu. Viđena je prava rovovska borba i meč je po svim kriterijumima opravdao epitet "finala pre finala".

Tokom prvog polivremena publika nije mogla da uživa u golovima, ali se i navedeno promenilo u nastavku igre. 

Španci stižu do prednosti u 51. minutu kada je Dani Olmo, nakon sjajne akcije svojih saigrača, preciznim udarcem po zemlji matirao Nojera.

 

 

Prema očekivanjima, Nemci su preuzeli inicijativu. Ređale su se šanse , ali i promašaji, da bi stadion eksplodirao u 89. minutu kada je nakon centaršuta lopta je došla do Kimiha koji je glavom  vratio do Virca, a on smestio loptu u mrežu. 

 

 

U produžecima se prema olčekivanjima igralo oprezno, ali su Nemci imali veću inicijativu, međutim, Španci su na kraju ipak odneli pobedu. Igrao se 119. mint meča, Olmo je centrirao u kazneni prostor, a Mikel Merino sjajno glavom šutira i donosi "crvenoj furiji" pogodak koji znači i plasman u polufinale.

 

 

Od samog početka viđena je utakmica u kojoj oba tima nisu želela preterano da rizukuju i čekala se greška protivnika.

Tokom uvodnih dvadesetak minuta nešto veću inicijatinu imali su Portugalci, ali izuzev udarca Teo Ernandez sa distance, nisu viđene ozbiljnije prilike.

U finišu prvog perioda igre Francuzi uspevaju da nametnu svoj stil igre, ali ni to nije dovelo do promene rezultata.

Drugo poluvreme donosi nešto više uzbuđenja. Mogli su Francuzi da stignu do prednosti u 49. i 70. minutu, ali su defanzivci Portugala bili neprelazna prepreka.

I na drugoj strani u 61. minutu Fernandeš se našao u povoljnoj poziciji, ali lopta nakon njegovog udarca nije završila u mreži.

Prema očekivanjima u produžecima se igralo još obazrivije, ali se mora istaći prilika Kristijana Ronalda u 93. minutu promašio zicer, tako da je meč otišao u penale u kojima su Francuzi bili stoprocentni, a promašaj Žoaa Feliksa u trećoj seriji, raspršio je portugalske snove da mogu stići do same završnice Evropkog prvenstva.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Odlazi kući - Kristijano Ronaldo

 

U polufinale su se prlasirale selekcije Španije i Francuske i upravo će one u direktnom duelu u utorak 9. jula odlučiti o prvom finalisti EVRO 2024.

Sve zanimljivosti sa ovogodišnje evropske smotre fudbala pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading