SUMNJA SE NA UBISTVO! Bivši svetski prvak pronađen mrtav sa ranama od vatrenog oružja

Autor:

Sport

03.07.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo se vodio kao nestao.

SUMNJA SE NA UBISTVO! Bivši svetski prvak pronađen mrtav sa ranama od vatrenog oružja

Foto: www.profimedia.rs

Žak Frajtag, bivši svetski šampion u skoku u vis, pronađen je mrtav sa prostrelnim ranama blizu groblja Zandfontein u Pretoriji, Južna Afrika. Četrdesetdvogodišnji sportista, koji je prethodno bio prijavljen kao nestao, pronađen je u travi, što je pokrenulo istragu o njegovom ubistvu. Policija još nije uhapsila bilo koje osumnjičene u vezi sa ovim slučajem, što je ostavilo zajednicu u šoku i neverici.

Frajtagova atletska karijera obeležena je izuzetnim dostignućima, a najveći trenutak dogodio se 2003. godine kada je osvojio senior svetski naslov u Parizu, preskočivši impresivnu visinu od 2 metra i 35 centimetara. Njegov uspeh je bio izgrađen na temelju ranijih trijumfa, uključujući pobede na svetskim prvenstvima za mlade i juniore. Od njegove prve zlatne medalje u Poljskoj 1999. godine do izuzetne pobede na senior svetskom prvenstvu u Parizu, Frajtagov put bio je posvećenost i izvrsnost.

Okolnosti oko Frajtagove prerane smrti poslale su potres kroz globalnu atletsku zajednicu. Njegovo prisustvo na velikim međunarodnim takmičenjima, poput Olimpijskih igara 2004. godine u Atini gde je zauzeo 20. mesto, učvrstilo je njegov status kao cenjenog sportiste. Tragičan kraj njegovog života ostavio je mnoge koji se pitaju za motive iza njegovog ubistva i tuguju zbog gubitka pravog sportskog ikone.

Južnoafrička policija nastavlja sa istragom slučaja, pozivajući bilo koga sa informacijama da izađe u javnost. Sa Frajtagovim nasleđem kao šampiona i njegovim uticajem na svet atletike, potraga za pravdom u njegovom slučaju dobila je značajnu važnost. Dok se istraga odvija, svet čeka odgovore i zatvaranje nakon ove razarajuće tragedije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading