JEDINSTVENA MISIJA: "Rukomet za sve" od 28. do 30. juna u Beogradu!

Autor:

Sport

23.06.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač i idejni tvorac je istaknuti stručnjak Dragan Đukić.

JEDINSTVENA MISIJA: "Rukomet za sve" od 28. do 30. juna u Beogradu!

Foto: pixabay.com

Lopte za rukomet

Međunarodni projekat edukativnog tipa pod nazivom "Rukomet za sve" biće održan od 28. do 30. juna u Beogradu.

Osnivač i idejni tvorac ovog izuzetnog programa za mlade rukometaše i trenere je istaknuti rukometni stručnjak Dragan Đukić. On se od 2011. bavi jedinstvenom misijom u svetu rukometa, a to je individualni pristup u radu sa mladim igračima, ali i trenerima koji sa njima sarađuju.

Kroz ovaj projekat je prošlo više od 200 igrača i 100 trenera iz 40 zemalja sveta. Predavači su bili neki od najeminentnijih rukometnih stratega kao što su: Karlos Ortega, Štafan Olson, Dragan Adžić, Ćavi Sabate, Bob Hening, Nenad Šoštarić, Momir Ilić, Aleksandru Buligan, Branko Tamše dok su specijalni gosti promoteri bili Andrea Lekić, Svetlana Ceca Kitić, Nenad Peruničić, Endi Šmid i mnogi drugi.

- Po prvi put ove godine predavanja će biti razdvojena na praktični i teorijski deo. Praktični deo na terenu sprovodićemo u dvorani Šumice. Svečano otvaranje zakazano je za petak u 17 časova, a obradićemo teme proaktivne odbrane, važnosti saradnje sa odbranom, pripreme za nastup kroz analizu protivnika i trendove igre u napadu. Osim mene, pokazne treninge držaće još Kiril Lazarov i Haris Porobić u petak od 18 časova, kao i u subotu od 9.30 i 18 časova - rekao je Đukić.

Teorijska predavanja zakazana su za nedelju, 30. juna od 10 do 14 časova na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" na Novom Beogradu.

- Saradnja sa Fakultetom za sport se uspešno odvija već par godina, a ove godine odlučili smo da je dodatno produbimo time što će rukometni specijalisti sa naših prostora iz svih oblasti koje čine savremeni rukomet, upravo u amfiteatru Fakulteta za sport održati svoja predavanja. Među predavačima će biti specijalista za fizičku pripremu Aleksandar Petrović, psiholog i predavač Evropske i Međunarodne rukometne federacije Bojana Jeličić i trener francuskog Tuluza Danijel Anđelković, koji je u prethodne dve godine zvanično najbolji trener u Francuskoj - zaključio je Đukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading