SRBIJA POKLEKLA U FUKUOKI: Francuskinje trijumfovale nakon velike borbe - Bangok je sve dalje! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.06.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba okončana porazom.

SRBIJA POKLEKLA U FUKUOKI: Francuskinje trijumfovale nakon velike borbe - Bangok je sve dalje! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/SRB vs. 🇫🇷 FRA - Highlights | Week 3 | Women's VNL 2024

Odbojkašice Srbije su doživele poraz od reprezentacije Francuske sa rezultatom 3:1 u setovima (25:22, 22:25, 25:23, 25:21) u okviru drugog meča turnira Lige nacija u Fukuoki. Nakon ranijeg poraza od Holandije, srpske odbojkašice su imale težak zadatak protiv Francuske.

Prvi set je obeležila izuzetna borba, gde su se odbojkašice Srbije držale u egalu sa protivnicama sve do rezultata 19:19. Nažalost, usledio je pad u igri našeg tima, što su Francuskinje iskoristile i stekle prednost koju su održale do kraja seta.

U drugom setu, Srbija se vratila jača nego ikada, poravnala rezultat na 1:1 i to nakon neizvesne završnice seta. Naše odbojkašice su vezale četiri uzastopna poena i iskoristile set loptu za izjednačenje rezultata.

Ipak, treći set je pripao Francuskoj, koja se nije mnogo namučila da osvoji set, s obzirom da su srpske odbojkašice posustale nakon vođstva od 17:16 i nisu uspele da se vrate u igru.

Četvrti set je obeležilo smenjivanje vođstva, ali su Francuskinje pokazale izuzetnu koncentraciju i preuzele kontrolu do samog kraja, čime su zapečatile sudbinu našeg tima na ovom meču.

 

 

Naredni izazov za Srbiju je utakmica protiv Japana 15. juna, dok ih u nedelju očekuje meč protiv Italije. Pored Srbije i domaćina, u Japanu učestvuju i SAD, Kanada i Koreja. Svaka reprezentacija će odigrati četiri utakmice u interkontinentalnom delu takmičenja.

Finalni turnir Lige nacija 2024. održaće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu, gde će sedam najuspešnijih selekcija zajedno sa domaćinom biti deo pomenutog turnira.

Nakon neuspeha protiv Francuske, odbojkašice Srbije se spremaju za nove izazove u nadi da će se vratiti na pobednički put.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading