"ORLOVI" PALI POSLE DRAME! Srbija ISPUSTILA pobedu protiv evropskog ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

22.06.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Igora Kolakovića poraženi u sjajnom meču.

"ORLOVI" PALI POSLE DRAME! Srbija ISPUSTILA pobedu protiv evropskog ŠAMPIONA!

Foto: OSSRB

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Poljske rezultatom 2:3 (21:25, 25:21, 18:25, 25:22, 11:15).

Posle pobeda nad Kubom i Turskog, izabranici Igora Kolakovića poklekli su u duelu sa evropskim prvakom i dvostrukim svetskim šampionom, reprezentacijom Poljske koju sa klupe predvodi legenda ovdašnje odbojke Nikola Grbić.

Imali su "orlovi" sve u svojim rukama, dva puta sustizali prednost Poljaka, međutim, u "zlatnom setu" nisu imali snage za potpuni preokret i prekinuli su pobedničku seriju.

Počela je Srbija sjajno odlučujući peti set, povela 5:2, ali Poljaci se vraćaju, da bi sa dva sjajna servisa Hubera stigla do prednosti 13:9 što je bilo presudno da na kraju i odnesu pobedu.

Republika

Foto: Starsport

Odbojkaši Srbije

Poljska je dobila deset od poslednjih 11 duela sa Srbijom. Najefikasniji u timu Srbije bio je Marko Ivović sa 15 poena, Nedeljković i Atanasijević osvojili su po deset.

Odbojkaši Srbije trijumfom protiv Poljske su mogli već sada da potvrde kartu za Pariz, ali i dalje ništa nije izgubljeno i "plava četa" nastavljaja put ka Olimpijskim igrama već u nedelju.

Tada je čeka meč protiv Slovenije od 21 sat, a pratiće i ishod duela Kube i Poljske od 13 časova, gde bi u slučaju pobede Poljaka već mogla da se slavi olimpijska norma.

Na FIVB rang listi Srbija je trenutno na 10. mestu i sada ima 260,08 bodova, a Kuba je 11. sa 251,69 bodova.

Kako svi mečevi Lige nacija donose bodove za FIVB rang listu, a na osnovu nje će 24. juna biti odlučeno pet preostalih učesnika Olimpijskih igara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading