PRIJATELJU SRBA DODELJEN ORDEN: Evo čime je Fedor Emilijanenko zaslužio priznanje

Autor:

Sport

15.05.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski MMA borac svim srcem uz naš narod.

PRIJATELJU SRBA DODELJEN ORDEN: Evo čime je Fedor Emilijanenko zaslužio priznanje

Foto: SBC

Fedor Vladimirovič Emilijanenko, čuveni "Poslednji imperator" i, po mnogima, najbolji je svetski MMA borac svih vremena odlikovan je Ordenom svetog apostola Luke. Rus je veliki  prijatelj i dobrotvor srpskog naroda i srpskih svetih manastira, a dodeljen mu je Orden svetog apostola i jevanđeliste Luke prvog reda, od Eparhije Braničevske, i vladike Ignjatija.

On ga je zaslužio kao veliki ktitor i obnovitelj manastira Oreškovica, zadužbine Svetog velikomučenika cara Lazara, koju svojim velikim trudom i bespoštednim zalaganjem, od samog početka, obnavlja jeromonah Dušan Sinait, sa sestrinstvom manastira. Fedor to čini od srca i iz velike ljubavi, ali i ohrabruje sve ljude dobrog srca, koji su u mogućnosti, da pomognu obnovu manastira Oreškovica. On poziva sve koji su u mogućnosti da učine koliko je u njihovoj moći, u slavu Božiju, a na zajednicu bratskih srpskog i ruskog naroda!

Kako je saopšteno, posebna zahvalnost duguje se Željku Mijiću, koji je Fedoru kao član porodice i neizmerno ga voli i poštuje, i bratski ga podržava i prati u svim velikim delima koja između ostalog čini za naš narod i svetinje.

Svi koji žele da pomognu obnovu ove velike svetinje, duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa srpskog naroda, mogu to učiniti uplatama na žiro račun 160-135764-87  u Intesa banci, ili direktnim pozivom na broj u manastiru,  +381 64 957 47 84 (monahinja Vaznesnija).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading