TUGA: Otišao je "kralj rukometa" - legenda jugoslovenskog sporta se preselila u večnost!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.05.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

TRofejni jugoslovenski sport je ostao bez jedno od svojih perjanica.

TUGA: Otišao je "kralj rukometa" - legenda jugoslovenskog sporta se preselila u večnost!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

U svojoj 76. godini, preminuo je Vatromir Srhoj, nekadašnji čuveni sportista koji je bio poznat širom SFR Jugoslavije. Po nadimku "kralj rukometa", Srhoj je ostavio dubok trag ne samo kao igrač, već i kao trener, ostvarujući zapažene uspehe u svetu rukometa.

Tokom karijere, Srhoj je nastupao u Prvoj i Drugoj ligi Jugoslavije, braneći boje renomiranih klubova poput Splita, Zagreba, Trogira i Adriahema. Njegovo umeće na terenu steklo je veliku popularnost među ljubiteljima rukometa širom zemlje, te je stekao nadimak "kralj rukometa".

Međutim, Srhoj je postigao još veći uspeh kao trener, vodeći nekoliko klubova, među kojima su bile ženske ekipe Splita, Dalme i Split Kaltenberga. Njegovo vođstvo dovelo je do značajnih uspeha u periodu kada je rukomet doživljavao procvat u Dalmaciji, čime je dodatno učvrstio svoju reputaciju.

Foto: Youtube.com/printscreen

Vatromir Srhoj (1947 - 2023)

 

Jedan od najznačajnijih trenutaka u Srhojevoj karijeri bio je osvajanje titule prvaka Jugoslavije 1986. godine sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, kao i plasman u finale Lige šampiona. Takođe, kao pomoćni trener ženske reprezentacije Jugoslavije, postigao je značajne uspehe, uključujući srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 1990. godine i osvajanje zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Francuskoj 1993. godine.

Vatromir Srhoj će ostati upamćen kao jedan od najistaknutijih ličnosti jugoslovenskog rukometa, čiji su doprinosi obeležili zlatno doba ovog sporta. Njegova strast prema rukometu, kao i njegova posvećenost kao igrač i trener, ostavili su neizbrisiv trag u istoriji ovog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading