SMRT OBAVIJENA VELOM MISTERIJE: Otac TRAGIČNO NASTRADALOG rekordera smatra da je UBIJEN!

Autor:

Sport

13.02.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga će pokazati..

SMRT OBAVIJENA VELOM MISTERIJE: Otac TRAGIČNO NASTRADALOG rekordera smatra da je UBIJEN!

Foto: Tanjug/AP

Kelvin Kiptum

Aktuelni svetski rekorder u maratonu Kelvin Kiptum poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Keniji.

Nesrećni Kiptum je bio vozač "automobila smrti", u kom je život izgubio i njegov trener Garva Hakizaman iz Ruande, dok je Šeron Kosgej jedina preživela, ali je u bolnicu prevezena u kritičnom stanju.

Šef kenijske policije Piter Mulingen izjavio je da je Kiptum izgubio kontrolu nad vozilom, koje je potom sletelo u jarak i zakucalo se u drvo.

U ovoj nesreći je učestvovalo samo jedno vozilo, gde je aktuelni svetski rekorder u maratonu, Kelvin Kiptum bio za volanom sa dva putnika. Kiptum i Hakzimana su poginuli na licu mesta, dok je treća osoba prevezena u bolnicu - potvrdio je Mulingen.

 

 

Otac tragično nastradalog Samson Čerijot izrazio je sumnje vezano za zvaničnu verzioju događaja.

- Pre nekoliko dana četvorica ljudi došla su u naš dom i posle mog insistiranja da se predstave nisu me poslušali, otišli su. Bilo ih je četvoro. Ne znam ko su, ali očekujem da će istraga da utvrdi to - rekao je Čerijot.

Objasnio je i kako su se stvari odvijale nesrećnog dana.

- Na vestima sam saznao da je poginuo. Odmah sam otišao na mesto nesreće, kada sam stigao njegovo telo već je bilo sklonjeno. Bio je moje jedino dete, nemam više dece. Njegova majka se razbolela, ja sam u dubokoj žalosti - kroz suze kaže Čerijot.

Ovaj 24-godišnji Kenijac je stradao samo dva dana pre nego što je na maratonu u Roterdamu želeo da dodatno poboljša svetski rekord, te da vreme spusti ispod dva sata.

Kiptum je aktuelni svetski rekorder u maratonu, pošto je pre četiri meseca trku u Čikagu istrčao za dva sata i 35 sekundi, što je bilo vreme za 34 sekunde brže od do tada najboljeg ikada.

Najveća želja mu je bila da se okiti olimpijskim zlatom, za šta bi bio apsolutni favorit na ovogodišnjim Igrama u Parizu da se nije dogodila tragedija na putu u Keniji.

Ostaje da se vidi da li će istaga utverditi da je nešto bilo sumnjivo u ovom slučaju, ili je u pitanju bila samo nesreća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading