KALINIĆ POZNAJE U DUŠU BARSELONU: Krilo Zvezde bez milosti prema bivšem klubu, ali nema ni euforije

Autor:

Sport

17.10.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tek je oktobar, moramo biti strpljivi..."

KALINIĆ POZNAJE U DUŠU BARSELONU: Krilo Zvezde bez milosti prema bivšem klubu, ali nema ni euforije

Foto: Starsport

Košakaši Crvene zvezde sutra od 20 časova dočekuju Barselonu u četvrtom kolu Evrolige. Delije su u ogromnoj euforiji pošto se crveno-beli po prvi put ikada nakon tri runde nalaze usamljeni na čelu tabele, pa se očekuje da sutra Arena "eksplodira" i konačno padne i ta Barsa. A upravo to očekuje i lider ove ekipe - Nikola Kalinić.

- Očekujemo dobru utakmicu kao što pričamo već nekoliko nedelja, hoćemo da igramo što bolje. Da se uigramo, da se osetimo ko šta radi i stvorimo neke dobre navike koje će nam pomoći da dobijemo što više utakmica. Očekujem punu Arenu, mislim da je dobar momenat, nalazimo se u dobrom nizu, navijači to cene, počeo je Kalinić.

Krilo Zvezde u dušu poznaje Katalonce, pošto je prethodne dve sezone nosio dres Barselone.

Republika

Foto: Starsport

Kalinić u dresu Barselone

- Barselona je Barselona, to je tim koji svake godine želi fajnal-for, titulu. Ove godine bih rekao da su napravili malo bolju ekipu atletski, možda sa malo manje sezona u Evroligi, ali sigurno atletski jedna vrlo potentna ekipa. Moramo da zaustavimo to njihovo trčanje i da uz podršku sa tribina odigramo dobru utakmicu i ozbiljnu kao što je bilo prethodnih nekoliko mečeva, dodao je Kalinić i apostrofirao bivše saigrače kao udarne igle protivnika:

- Pa ne znam. Panter igra odlično, ali imaju sastav u kom može da iskoči ko god. Imaju 12 izuzetnih igrača, ne bih nikoga izdvajao, tu su Veseli, Laprovitola, ljudi koji znaju kako se igra u tim atmosferama, na njih treba obratiti posebnu pažnju. Ima tu i dosta dobrih španskih igrača, Ernangomez, Brizuela, svi oni su vrlo talentovani i mogu da te 'zaspu' sa 15-20 poena i treba biti oprezan.

Zvezda za sada fenomenalno igra u Evroligi, ali je još rano za zaključke...

Republika

Foto: Starsport

Kalinić u Evroligi

- Rano je pričati sada o tome da li je nešto 'kliknulo', dve-tri utakmice nisu neko merio, lepo je sve to, euforija, ali tek je oktobar i treba da budemo strpljivi. Nismo još prešli ni u narednu godinu. Skapirali smo šta trener traži od nas, našli smo svoje uloge, polako sve to leže na svoje mesto, ide sve to u dobrom smeru. I te kraće pripreme su možda i uticale na start nekih u Evroligi, svi polako hvataju zalet i dolazi na svoje mesto. Cilj je da radimo, gradimo tim, štitimo, podržavamo jedni druge, to uglavnom donese, ne možda rezultate, ali dobru šansu za nešto.

Osvrnuo se potom i na odnos sa igračima sa kojima je do skoro delio svlačionicu.

- Da, sada imam 30+ godina, pa imam previše bivših klubova. Ovaj, ne nešto preterano, sigurno je drugačije kada je igraš protiv nekih lica sa kojima si do juče delio svlačionicu. Iz tog razloga može da bude malo nezgodnije. Ali, svi smo profesionalci, pre, posle utakmice odete na piće, ispričate se. A, kada počne utakmica, to je, bar u mom slučaju, strogo profesionalno. Okej, lepo je sve to naravno, ali na kraju dana si profesionalac si i dolaziš da odigraš što bolje, da ne dozvoliš da te nešto dekoncentriše. Mislim da su svi u Evroligi na tom nekom nivou kad krene utakmica, zaključio je Kalinić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading