ZVEZDIN "PAKLENI" TANDEM ĆE SAMO BITI JOŠ BOLJI: Može li ih Barselona zaustaviti?

Autor:

Sport

17.10.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konekcija svakim danom napreduje

ZVEZDIN "PAKLENI" TANDEM ĆE SAMO BITI JOŠ BOLJI: Može li ih Barselona zaustaviti?

Foto: Starsport

Košakaši Crvene zvezde sutra od 20 časova dočekuju Barselonu u četvrtom kolu Evrolige. Delije su u ogromnoj euforiji pošto se crveno-beli po prvi put ikada nakon tri runde nalaze usamljeni na čelu tabele, pa se očekuje da sutra Arena "eksplodira" i posle punih sedam godina konačnu "proguta" i tu Barsu. Da li će se to dogoditi u velikoj meri zavisi od Zvezdinog organizatora igre - Kodija Milera Mekintajera.

Amerikanac je ušao u sezonu poprilično "traljavo", grešio je i radio stvari koje nisu na njemu da radi. Međutim, nije mu trebalo dugo da shvati svoju ulogu u timu i podredi mu se. Rezultat toga je podatak da je Kodi treći najbolji asistent Evrolige sa 7.3 podeljenih dodavanja po meču u proseku.

Pronašao je sebe i za kratko vreme razvio fenomenalnu saradnju sa Zvezdinim "čudovištem" pod košem - Džoelem Bolombojem.

Republika

Foto: Starsport

Igra fenomenalno: Džoel Bolomboj

- Nastavićemo da koristimo prilike koje nam se nude. Na nekim utakmicama će on dobiti lob dodavanja, na nekima ću videti prostor za polaganje… Uspeo sam neke pasove da predvidim, pa da odem na polaganje. Džoel je neverovatan, izuzetan atleta, sa velikom energijom. Radimo i dalje na toj konekciji. I dalje je oktobar, imamo još mnogo vremena da razvijemo bolju konekciju jedan sa drugim, rekao je Kodi o Bolomboju, a onda dodao kratko o Barsi:

- Biće teška utakmica, protiv dobrog tima, koji stiže posle velike pobede.

Vrlo dobro poznaje Katalonce, budući da je prošle sezone igrao Endesa Ligu.

- Ne fokusiram se mnogo na druge timove. Znam da su imali nekoliko transfera, doveli su dobre igrače, ali za mene je najvažniji današnji trening, sastanak, priprema za sutrašnju utakmicu. Fokus je na nama - dodao je Mekintajer.

Republika

Foto: Profimedia

Mekintajer i Sferopulos

Strpljenje je ključ. To ponavlja svaki igrač Crvene zvezde, a najbolje se vidi na primeru ovog plejmejkera.

- Za sve je potrebno vreme, novi tim, novi sistem, trener, saigrači. Učim šta sve mogu ostali da urade i trudim se da se dobro dobro osećam na terenu. Tek je oktobar, pred nama je duga sezona. Mogu mnogo bolje, kao i ostatak tima, zaključio je Kodi Miler Mekintajer za "Meridian sport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading