ZVEZDA UKROTILA ZVER: Analiza pobede nad Baskonijom pokazala nešto neverovatno

Autor:

Sport

10.10.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To se svetskom asu nikada nije desilo, a onda je došao crveno-belima na crtu.

ZVEZDA UKROTILA ZVER: Analiza pobede nad Baskonijom pokazala nešto neverovatno

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i drugi trijumf u novoj sezoni Evrolige! Posle Pariza u Francuskoj savladana je i Baskonija u Beogradu sa 78:71 (25:20, 17:14, 17:15, 19:22) u krcatoj Beogradskoj areni. Vodili su crveno-beli gotovo svih 40 minuta pred krcatom Beogradskom arenom zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, ali i granitnoj odbrani.

Defanzivni zadaci pre svega su odlično urađeni nad najbljim igračem Baskonije Markusom Hauardom. Kakvu je odbranu odigrala Crvena zvezda sinoć na Markusu Hauardu govore sledeće činjenice. Markus Hauard od dolaska u Evroligu važi za najboljeg šutera, uzima nešto više od osam šuteva za tri poena, a u prvom poluvremenu protiv Crvene zvezde nije uspeo da ispali niti jedan šut za tri poena.

Republika

Foto: Starsport

Nije mogao da diše: Kodi nije ispušta Markusa iz vida

Do prvog upućenog šuta došao je krajem treće četvrtine, tek u 27. minutu utakmice, odnosno na 3:34 do kraja treće četvrtine, što mu je ujedno i najkasnije šutnuta trojka od dolaska u Evropu. Prvi put posle 74 odigrane utakmice. Huaard je šutirao 1/5 za tri poena i imao svega sedam poena, a znao je Crvenoj zvezdi ubaciti i preko 30. Kapa dole za svakog, a pogotovo Ognjena Dobrića koji je imao najveću ulogu u branjenju Markusa Hauarda. O dobroj utakmici Zvezde protiv Hauarda govorio je i trener Baskonije Pablo Laso.

- Zvezda je pokušala da ga sprečći da primi loptu, igrala je veoma pametno, ali u Španiji kažemo da ako pokušate da sprečite Markusa Hauarda, onda ima više mesta za druge. Neki igrači su napredovali zato što su svi gledali Hauarda i to ćemo morati da koristimo. Uz to, Hauard je imao tri lične greške u prvom delu meča, to mora da kontroliše. S svlačionici je sada i nervozan je jer zna da može bolje, ali mislim da svi možemo bolje da igramo u svakoj utakmici - rekao je Laso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading