ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU U EVROLIGI: To se do sada nikada nije desilo

Autor:

Sport

09.10.2024

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji dan ostaće ispisan zlatnim slovima, a tu nije kraj

ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU U EVROLIGI: To se do sada nikada nije desilo

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju sa 78:71 u drugom kolu Evrolige. Izabranici Janisa Sferopulosa upisali su tako i drugi trijumf nakon što su na startu savladali Pariz u gostima, a upravo ta dva podatka su bila dovoljna da crveno-beli ispišu istoriju.

Naime, Zvezda nikada nije do sada startovala u Evroligi sa 2-0. Od sezone 1998/99 do danas, Crvena zvezda je tri puta sezonu u Evroligi otvarala skorom 0-2, u ostalim sezonama počinjalo se sa 1-1, a sada prvi put beogradski tim ima 2-0. Narednu utakmicu u Evroligi, posle Baskonije, Zvezda će odigrati 15. oktobra na gostovanju Fenerbahčeu, što će biti prilika da se nastavi niz. Pre toga, u subotu 12. oktobra, crveno-beli će ugostiti Igokeu u AdmiralBet ABA ligi.

 

Standings provided by Sofascore

Podssetimo, crveno-beli su odlično otvorili meč. Posle kraćeg vođstva Baskonije sa 4:0 Zvezda je počela da pogađa trojke u seriji, pa je vrlo brzo bilo 15:6 za srpski tim. Ono što je bilo dobro je da se raspucalo više igrača, a sem kraće krize kada su Španci prišli na 20:15 nije bilo drame.

Međutim, kada je Nedović pogodio trojku, pa za dva poena uz Bolombojev koš između Zvezda je stekla dvocifrenu prednost, a ona je do odlaska na poluvreme rasla do 12 poena razlike u više navrata. Nažalost, usledili su crni minuti, pa je Baskonije sa pristojnim zaostatkom otišla na veliki odmor – 42:36.

Srećom, gde su crveno-beli stali u prvom nastavili su u drugom poluvremenu, pa je Kalinić pogodio trojku. U jednom trenutku je Zvezda imala I maksimalnih 14 poena prednosti (54:40), ali je Baskonija uspela da se primakne malo, s tim da vođstvo domaćina nije išlo ispod deset poena.

Poslednja deonica donela je dramu ni iz čega. Domaći košarkaši su čvrsto držali konce igre u svojim rukama i diktirali tempo, što je u jednom trenutku rezultiralo prednošću od 16 poena razlike – 65:49. A onda je Zvezda stala. Baskonija je držala domaći tim dugo bez poena i prišla na 65:58. Usledila je prava drama jer je Baskonija prišla na 66:62. Sreća pa je tu bio Bolomboj. Prvo je “zalepio rampu” Holu, a onda pogodio daleku dvojku da bi se lakše disalo. Ispostavilo se da je to bilo to I da gosti nisu mogli ništa više u penal završnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading