DVOSTRUKI ARŠINI: Čović smeta kad bodri Zvezdu, a Danilović kad radi isto, SVI ĆUTE

Autor:

Sport

10.10.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruki standardi.

DVOSTRUKI ARŠINI: Čović smeta kad bodri Zvezdu, a Danilović kad radi isto, SVI ĆUTE

Foto: Republika

U jednom beogradskom dnevnom listu, uz izveštaj sa meča Zvezda - Baskonija, objavljen je i maliciozni tekst u kome je prozvan novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović.

Uz naslov "Čović i dalje uz crveno-bele" sugeriše se da mu tu, je l' te, nije mesto, jer više nije prvi čovek kluba s Malog Kalemegdana, već predstavnik svih srpskih klubova.

- Nije lako odreći se starih navika. Doskorašnji predsednik Zvezde Nebojša Čović, sada prvi čovek KS Srbije, pratio je utakmicu s Baskonijom u društvu Miloša Teodosića i Uroša Plavšića, igrača koji nisu bili u sastavu. Prethodno je bio ispred svlačionice crveno-belih, kao da je i dalje deo kluba. Gestovi koji svakako neće doprineti smanjenju polarizacije u srpskom košarkaškom korpusu, pogotovo iz ugla Partizana i njegovih pristalica - napisao je izveštač sa utakmice.

 

 

Na stranu očigledna namera da se bez ikakvog razloga osudi prvi čovek KSS i predstavi kao pristrasan, odnosno kao neko ko će navijati vodu na Zvezdinu vodenicu, umesto da radi u interesu svih. Ovaj argument u startu ne stoji, pogotovo što se radi o evroligaškoj utakmici gde se na najvišem nivou reprezentuje srpska košarka, bez obzira o kom timu se radi.

Iracionalna ljubav prema Partizanu

U jednom TV gostovanju početkom februara ove godine, Danilović nije krio svoju ljubav prema crno-belima, pa je čak rekao da je njegova ljubav prema Partizanu "iracionalna".

Često je bio gost na utakmica bivšeg kluba, pa je tako početkom 2022, u društvu Aca Pejovića, Svetislava Pešića i Vlada Divca bodrio crno-bele u pobedi nad Trentom u "Areni".

Zanimljivo je da pomenute novine ovako nisu reagovale kada se na Partizanovim tribinama pojavljivao Čovićev prethodnik Predrag Saša Danilović, niti je iko imao primedbe na to jer se radi o legendi i bivšem predsedniku crno-belih. Tako su mediji uz hvalospeve preneli kada je Danilović otputovao u Bolonju na meč dva svoja bivša kluba, Virtusa i Partizana.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Saša Danilović, bivši predsednik KSS

 

- Navijači sa krcatih tribina "Sagafredo arene" pozdravili su zajedničku legendu - pisali su mediji 7. marta prošle godine, uoči evroligaškog meča u Italiji.

Tada niko nije konstatovao da se prvi čovek KSS "nije odrekao starih navika", niti da time "doprinosi polarizaciji u srpskom košarkaškom korpusu"... Zbog čega drugačiji aršini važe za Čovića, to verovatno zna samo autor teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading