PEŠIĆ ODGOVORIO ČOVIĆU NA TEMU SELEKTORA! Novi predsednik KS Srbije u velikom problemu!

Autor:

Sport

05.10.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme za promene.

PEŠIĆ ODGOVORIO ČOVIĆU NA TEMU SELEKTORA! Novi predsednik KS Srbije u velikom problemu!

Foto: Republika

Srbija je nedavno dobila novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Nebojšu Čovića, koji je preuzeo ovu ulogu nakon odlaska Predraga Danilovića. Čović je preuzeo vođstvo u turbulentnom periodu za srpsku košarku, a jedno od najvažnijih pitanja koje se postavlja jeste ko će biti selektor muške reprezentacije.

Svetislav Pešić, koji je do nedavno obavljao ulogu selektora, istakao je da mu je istekao ugovor i da Srbija treba da traži novog selektora. Pešić je naglasio da trenutno ima druge životne planove i da ne oseća obavezu prema bilo kome, osim odgovornosti prema igračima sa kojima je radio u prethodne tri godine.

Pešić je otkrio da je razgovarao sa novim predsednikom, ističući da je došlo vreme za promene te da je spreman da pomogne Čoviću i novom treneru koliko god je potrebno. Naglasio je važnost početka novog olimpijskog ciklusa i potrebu za svežim pristupom u srpskoj košarci.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

Imam neke druge planove u životu želim nešto drugo da radim. Nemam 57 nego 75 godina. Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome. Ono što osećam je samo odgovornost prema igračima sa kojima sam radio u predthodne tri godine i to je ono što meni "smeta" u mojoj definitivnoj odluci - rekao je Pešić, pa je dodao:

- Čoviću sam već rekao novi predsednik, novi tim, novi potpredsednici, sve novo, početak novog olimpijskog ciklusa, novi trener, novo sve. Ne bežim od toga pomognem Čoviću i novom treneru koliko im pomoć od mene treba. Ništa novo nemam da saopštim - istakao je Pešić.

Republika

Foto: Republika

Nebojša Čović

 


Očekuje se da će Košarkaški savez Srbije uskoro doneti odluku o novom selektoru muške reprezentacije, a javnost sa nestrpljenjem iščekuje ime osobe koja će preuzeti ovu odgovornu ulogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading